Gemeente Zoetermeer

Zoetermeer ontvangt cheque Oranje Fonds

Wethouder Edo Haan mag namens de gemeente Zoetermeer een cheque in ontvangst nemen van maar liefst EUR 225.000 van het Oranje Fonds. Voor dit geld wordt het project genaamd Taalontmoetingen gedurende drie jaar uitgevoerd in onze stad.
Het project Taalontmoetingen bevordert taalverwerving bij de deelnemers en is de eerste stap naar zelfredzaamheid en deelname aan de maatschappij. De nadruk ligt hier op een heel moeilijk bereikbare groep, namelijk oudere allochtone mannen en vrouwen en allochtone ouders van leerlingen van basisscholen.

Op woensdag 18 november overhandigt Mirjam Lammers, projectleider Taalontmoetingen Oranje Fonds, de cheque aan wethouder Edo Haan. Hij heeft een intentieverklaring getekend namens de gemeente Zoetermeer. Het project wordt begeleid door Het Instituut Sociale Weerbaarheid van de Rijksuniversiteit te Groningen. Stichting Piëzo is de uitvoeringsorganisatie. De uitreiking vindt plaats om 13.30 uur in de aula van basisschool Florence Nightingale aan het Zanzibarplein 90 te Zoetermeer.

Stichting Piëzo gaat actief op zoek naar allochtone ouders en ouderen en koppelt deze aan de taalvrijwilligers om samen gericht de Nederlandse taal te leren. Er wordt vooralsnog samengewerkt met de Gemeente Zoetermeer, het ID-College, OPOZ (Openbaar Primair Onderwijs Zoetermeer) en Vierstroomzorgring.

Het Oranje Fonds is het grootste nationale fonds op sociaal gebied. Per jaar besteedt het fonds ongeveer 22 miljoen euro aan organisaties die een betrokken samenleving bevorderen in Nederland, op Aruba en de Nederlandse Antillen. Door deze bijdragen ontmoeten mensen elkaar of vinden zij een nieuwe plaats in de samenleving. Het Oranje Fonds wordt onder andere gesteund door de Nationale Postcode Loterij en De Lotto. De Prins van Oranje en Prinses Máxima zijn beschermpaar van het Oranje Fonds.