Gemeente Boekel


Werkzaamheden âombouw en wegdeksanering N605 in de gemeenten Uden, Boekel en Gemert-Bakel'

De afgelopen maanden zijn de civiele werkzaamheden aan het project âombouw en wegdeksanering N605 in de gemeenten Uden, Boekel en Gemert-Bakelâ in volle gang. Aan de werkvakken zuid A en zuid B vanaf de komgrens Gemert tot aan de Berkhoek wordt vanaf eind augustus hard gewerkt.

In beginsel zouden alle werkvakken afzonderlijk worden aangepakt. Door uitvoeringstechnische redenen, welke geen gevolgen voor de bereikbaarheid hebben, is het mogelijk geworden om de werkvakken zuid A en zuid B te combineren. Dit heeft voor de aannemer voordelige gevolgen, zodat in tegenstelling tot de eerder gehanteerde planning, vóór het nieuwe jaar kan worden gestart met werkvak zuid C. De werkzaamheden voor de kersperiode vinden plaats ter hoogte van de Berkhoek. Het verkeer wordt te plaatse geregeld met een tijdelijke verkeersregelinstallatie. Tevens kan hierdoor gedurende de kerstvakantie de gehele zuidzijde worden opengesteld en wordt op deze wijze de bereikbaarheid van bewoners en bedrijven optimaal.

Vanaf begin januari 2010 zullen de werkzaamheden aan werkvak zuid C worden hervat. Het gehele werkvak van km 3.0 tot km 4.56 (Berkhoek tot de Zandhoek) wordt dan afgesloten voor het doorgaande verkeer. Het fietspad blijft wel open voor het fietsverkeer. Wanneer een langdurige vorstperiode uitblijft zullen de werkzaamheden aan werkvak zuid C eind februari 2010 gereed zijn. Vervolgens wordt dan gestart met de uitvoering aan de noordzijde van de N605 tussen de kernen Boekel en Volkel. Houd onder andere de website van de gemeente Boekel in de gaten voor berichtgeving in een later stadium.

Omdat gedurende de werkzaamheden werkvakken volledig worden afgesloten zal het doorgaande verkeer door middel van een grote omleidingsroute worden omgeleid. Het lokale verkeer kan gebruik maken van wegen die buiten het werkvak vallen.

Op onderstaande kaart zijn in rood de werkvakken zuid A en B en C weergegeven. De grote omleidingsroute is in groen weergegeven. De grote omleiding voor het doorgaande verkeer zal gedurende de gehele uitvoeringsperiode (mei 2009 - april 2011) van kracht zijn.

Tijdens de uitvoeringsperiode wordt u in de gelegenheid gesteld om een kijkje te komen nemen en om vragen te stellen met betrekking tot de uitvoering. Hiervoor kunt u elke dinsdag en donderdag van 9:00uur tot 10:00uur terecht in de keet aan de Gemertseweg 12(a). U kunt zich dan melden bij de toezichthouder, dhr. J. van Alphen.

Voor overige vragen en/of opmerkingen kunt u een e-mail sturen naar de projectleider van de ombouw en wegdeksanering N605, de heer G. van Leeuwen. Zijn e-mailadres is gerben.van.leeuwen@megaborn.com. U krijgt dan spoedig een reactie terug.