Gemeente Geertruidenberg


Scherven brengen geluk

Gedeputeerde Paul Rüpp van de provincie Noord-Brabant zal per 1 december 2009 een bestuurlijke functie vervullen bij Avans Hogeschool. Reden voor de gemeente Geertruidenberg om op donderdag 12 november 2009 afscheid van hem te nemen

De heer Rüpp heeft de gemeente -op provinciaal niveau- ondersteund bij haar plannen om de oevers van de Donge te herontwikkelen tot hoogwaardige stedenbouwkundige woningbouwlocaties.

De heer Rüpp heeft in het verleden al diverse handelingen in onze gemeente verricht, maar één van zijn wensen was om nog eens een tafelkleed onder het servies van een gedekte tafel weg te mogen trekken. Aan deze wens heeft Geertruidenberg gevolg gegeven en in een
-in aanbouw zijnde- patiowoning van deelgebied Rivierzicht-zuid werd hij dan ook uitgenodigd om die handeling te verrichten. Met de woorden `scherven brengen geluk' trok hij het tafelkleed weg. Hoewel hij dit nog nooit had gedaan, bleef er toch nog een behoorlijk deel van het servies ongeschonden staan. Aansluitend heeft goochelaar Harry Mallens de act nog eens uitgevoerd, waarbij àl het servies op zijn plaats bleef. Vervolgens heeft het gezelschap, te voet via de Wim Letschertbrug en via een vaartocht over het water, de vorderingen van de herontwikkeling van de Donge-oevers bekeken.

Gedeputeerde Rüpp heeft de gemeente Geertruidenberg gecomplimenteerd met de kwalitatief hoogwaardige ontwikkeling van het project Dongeburgh. Inmiddels zijn hiervan al ruim 500 woningen gerealiseerd of in aanbouw, maar moeten er nog circa 450 gerealiseerd worden.

Ook heeft hij aangegeven dat hij bijzonder onder de indruk is van het vele werk, dat de gemeente Geertruidenberg heeft verzet. Ondersteund door de selectie voor de provinciale pilot `Bouwen Binnen Strakke Contouren`, heeft ze de woningbouw in deze gemeente en dus in Brabant, een flinke stimulans gegeven.