Provincie Noord-Holland

Eerste wooncomplex begeleid wonen Uitgeester jongeren

17 november 2009

De provincie Noord-Holland heeft de Stichting Woongroep Uitgeest een subsidie van 98.500 euro toegekend.

Met de subsidie wordt een kleinschalige woonvoorziening gerealiseerd in het centrum van Uitgeest, speciaal voor jongeren die toe zijn aan zelfstandig wonen, maar daarbij ondersteuning nodig hebben. In Uitgeest is dit project de eerste in zijn soort.

Het gaat om een kleinschalige woonvoorziening in het centrum van Uitgeest (Dr. Brugmanstraat) voor circa 10 jongeren die toe zijn aan zelfstandig wonen, maar (nog) niet helemaal op eigen benen kunnen staan. Het is gericht op bewoners tussen de twintig en de veertig jaar, die door een licht verstandelijke beperking, autisme of doordat ze emotioneel kwetsbaar zijn, moeite hebben met het leggen van contacten en daardoor in een sociaal isolement raken. In Uitgeest is op dit moment nog geen soortgelijke voorziening voor deze doelgroep.

Rob Meerhof, gedeputeerde Zorg en Welzijn: âDe provincie vindt het belangrijk dat er naast reguliere instellingen ook kleinschalige alternatieven zijn. Dat is één van de peilers van ons zorgbeleid. Dit project is daar een mooi voorbeeld van. Het biedt mensen uit een kwetsbare groep een huiselijke, veilige omgeving waar zij zich thuis kunnen voelen en menselijk contact centraal staat.â De provincie trekt in de periode 2009 â 2012 een bedrag van ⬠2 miljoen uit voor kleinschalige woonvormen. Vanaf 1 december kunnen er weer subsidieaanvragen worden ingediend.

Inmiddels hebben zich al meerdere enthousiaste jongeren aangemeld bij Stichting Woongroep Uitgeest, de initiatiefnemer van dit woonproject. Naar verwachting zullen de eerste bewoners eind 2011 hun intrek nemen in het wooncomplex.

---