Partij voor de Vrijheid (PVV)

PVV: geen koppentax - Kamervragen
woensdag 18 november 2009

Vragen van het lid Brinkman (PVV) aan de staatssecretaris van Binnenlandse Zaken over het bericht dat door de invoering van de kilometerheffing provincies inkomsten mislopen via de Motorrijtuigenbelasting en daardoor ter compensatie een inwonersbelasting willen invoeren.

Klik hier om de "flip" te bekijken op Pauwenwitteman.nl


1.)
Klopt het bericht dat eind mei in het overleg tussen Rijk en provincies er geregeld is dat de provincies bij het verdwijnen van de Motorrijtuigenbelasting een inwonersbelasting, de zogenaamde koppentax, mogen invoeren? (1)


2.)
Zo ja, waarom heeft u als staatssecretaris van Binnenlandse Zaken uw medewerking verleend aan deze ordinaire belastingverhoging?


3.)
Kunt u aangeven welke specifieke heffing de provincies willen gaan toepassen, voor welke Nederlandse burgers deze van toepassing is en welke mogelijke uitzonderingen kunnen worden gemaakt? Zo nee, waarom niet?


4.)
Bent u het met ons eens dat de overheid bij het presenteren van geschatte kosten voor het rekeningrijden afgezet tegen het oude systeem, ook de nieuwe inwonersbelasting moet optellen, teneinde een eerlijk vergelijk te kunnen maken? Zo niet, waarom niet?

(1) Klik hier om het bericht te lezen op Inoverheid.nl