Gemeente Maassluis

Maassluise bedrijven kunnen energieverbruik gratis laten onderzoeken

Bedrijven in Maassluis die willen weten hoe het gesteld is met hun energieverbruik, kunnen op kosten van de gemeente een quickscan laten uitvoeren.

De gemeente wil ondernemers laten zien dat maatregelen die bijdragen aan een beter milieu en aan duurzaamheid, ook een positief effect kunnen hebben op het rendement. Het stimuleren van duurzaam ondernemen is één van de speerpunten van het gemeentelijk milieubeleid. Hierbij staan onder meer zorg voor het milieu en oog voor het welzijn van de medewerkers en de maatschappij centraal.

Een aantal Maassluiser ondernemers heeft al eerder een dergelijk onderzoek ondergaan. Alle ondernemers hebben maatregelen genomen naar aanleiding van het advies aan hun bedrijf. De heer Smeele van Wasserij Smeele: "Ik was eerst erg sceptisch over het nut van de scan. Maar nadat ik van collega-ondernemers had gehoord wat het hen had opgeleverd, besloot ik het toch te proberen. Dat bleek een groot succes. Er kwamen inzichten en verbeterpunten uit die ik echt niet verwacht had. Naar aanleiding daarvan heb ik de verlichting vervangen en dat verwacht ik binnen een redelijke tijd terug te verdienen. Er zijn tegenwoordig veel energiezuiniger lampen op de markt dan toen ik destijds het gebouw inrichtte."

Aanmelden

Het onderzoek wordt uitgevoerd door de Stichting Stimular, die al ruim 17 jaar het midden- en kleinbedrijf (MKB) begeleidt op deze thema's. Bedrijven die zich willen aanmelden voor gratis quickscan kunnen terecht bij de heer G. Kaper van de gemeente Maassluis, tijdens kantooruren telefonisch bereikbaar via 010-5931997. U kunt zich ook aanmelden via g.kaper@maassluis.nl.

Fotobijschrift:

Om bedrijven te stimuleren bij hun bedrijfsvoering rekening te houden met het milieu, is de gemeente gestart met de Milieu-estafette. Tijdens de Open Bedrijvendag op 31 oktober jl. overhandigde de heer Smeele het estafettestokje aan Ronald van Vessem van P.A. van der Kooij Maassluis. De heer Van Vessem zet zich al jaren in voor een goede bedrijfsvoering. En zo zegt hij "daar hoort duurzaamheid gewoon bij". Fotografie: Roger van der Kraan.