Gemeente Zoetermeer

Gemeente wijzigt hondenkaart Oosterheem

In 2007 is de hondenkaart verschenen, waarmee het Zoetermeerse hondenbeleid voor vier jaar is vastgesteld. Voor de wijk Oosterheem is de gemeente van plan de hondenkaart te wijzigen (deelkaart 8). Zij wil dit doen in samenspraak met de bewoners in de wijk. Reden voor de aanpassing van deelkaart 8 is het feit dat de wijk Oosterheem in ontwikkeling is en er situaties veranderd zijn. Voor een beter evenwicht in de uitlaatmogelijkheden moet opnieuw naar de losloopplekken worden gekeken. Begin 2012 wordt de hondenkaart voor heel Zoetermeer (inclusief Oosterheem) herzien en opnieuw vastgesteld.

Het nieuwe voorstel voor de hondenkaart Oosterheem is van 16 tot en met 30 november 2009 te bekijken in de wijkpost Oosterheem (Puttershoekstraat 113). Bewoners kunnen dan binnenlopen om de kaart te bekijken, hun mening te geven en voorstellen te doen.

Op donderdag 17 december 2009 is er een inloopbijeenkomst in de wijkpost Oosterheem, waar de mogelijkheid bestaat een toelichting op de kaart te geven en vragen te stellen. Daarna begint de officiële inspraaktermijn die loopt van 17 december tot 1 februari 2010, waarna de kaart wordt vastgesteld.

Honden mogen in Zoetermeer alleen aangelijnd worden uitgelaten, met uitzondering van speciaal aangewezen plaatsen en routes. Het achterlaten van hondenuitwerpselen is altijd en overal verboden, behalve in het struikgewas. Daarbuiten geldt een opruimplicht. Deze regels gelden zowel in gebieden waar honden moeten zijn aangelijnd, als op plaatsen waar honden los mogen lopen, ook op de speciaal aangelegde hondenuitlaatveldjes. De persoon die de hond uitlaat, is verantwoordelijk voor de eventuele `ongelukjes' van de hond.

Speciale zakjes zijn verkrijgbaar bij elke wijkpost en kunnen in elke afvalbak in de hele stad worden gedeponeerd.