Twynstra Gudde


Frank de Grave bestuursadviseur Twynstra Gudde

Frank de Grave heeft zich per november 2009 voor tweeënhalve dag per week verbonden aan de bestuursadviespraktijk van organisatieadviesbureau Twynstra Gudde. In zijn rol als bestuursadviseur zal De Grave betrokken zijn bij politiek-bestuurlijke opdrachten van het bureau en een bijdrage leveren aan de verdere groei en ontwikkeling van de adviespraktijk.

De bestuursadviespraktijk bestaat naast Frank de Grave uit een aantal senior partners van Twynstra Gudde en enkele, exclusief aan Twynstra Gudde verbonden, externe adviseurs. Gezamenlijk vormen zij een groep professionals die op het hoogste bestuurlijke niveau opereren in uiteenlopende marktgebieden. Het werkterrein van bestuursadviesgroep heeft een sterke focus op de sleutelopgaven en persoonlijke ambities en dilemmas van de bestuurder. Hierbij valt te denken aan intern en extern toezicht, het adviseren over complexe bestuurlijke processen, advies over alliantievorming en de inrichting van bestuurlijk strategische agendas.

Met de komst van Frank de Grave en zijn jarenlange ervaring als onder andere wethouder van Financiën en waarnemend burgemeester van Amsterdam, staatsecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, minister van Defensie en voorzitter van de Raad van Bestuur van de Nederlandse Zorgautoriteit, geeft Twynstra Gudde concreet invulling aan haar ambitie om de bestuursadviespraktijk verder te ontwikkelen en blijvend een belangrijke gesprekspartner en adviseur te zijn van bestuurlijk Nederland.

Twynstra Gudde is een onafhankelijk Nederlands organisatieadviesbureau dat al gedurende 45 jaar resultaatgericht adviseert en managementfuncties vervult. Kerncompetenties van Twynstra Gudde zijn project- en programmamanagement, veranderkunde en organisatiekunde.