Politie Hollands Midden

Lisse - Geef aan waar ú wilt dat de politie controleert

Gemeente Lisse Lisse, 18-11-2009 o U woont in Lisse en u constateert dat er regelmatig te hard wordt gereden in uw buurt en u wilt daar iets aan doen?

Uit de meest recente Veiligheidsmonitor blijkt dat inwoners het idee hebben dat er geregeld snelheidsovertredingen plaatsvinden in Lisse. De politie en de gemeente van Lisse willen samen met u deze hardrijders aanpakken: wie helpt er mee? Het is heel eenvoudig, laat voor 15 december weten waar ú graag wilt dat de politie controleert. Geef u gewenste controleplaats via de mail door!

Politie controleert op aangeven van inwoners De door u opgegeven wegen/ locaties zullen geïnventariseerd worden. Vervolgens wordt er dan eerst gemeten of automobilisten daadwerkelijk te hard rijden. Ook wordt er gekeken of de weginrichting nog voldoet. Op basis van de uitkomst wordt bepaald op welke wegen de politie gaat controleren op snelheid. De verwachting is dat in het nieuwe jaar de eerste controles van start zullen gaan.

30 km/u zones Ongetwijfeld zullen er inwoners zijn die aangeven dat er in de 30 km/u zones te hard wordt gereden. Volgens de wettelijke richtlijnen van het Openbaar Ministerie en onze ervaring is het lastig om in deze gebieden te controleren als de wegen niet zijn ingericht als 30 km/u gebieden. Mocht blijken dat er in een 30 km/u gebied veel harder gereden wordt en de inrichting van dat wegvak niet zodanig is ingericht dat de politie daar kan gaan controleren, dan wordt er in overleg met de gemeente gekeken naar de mogelijkheden deze aan te passen. Het melden van te hard rijden op deze wegen heeft dus wel degelijk zin!

Duurzaam veilig De gemeente is al enige tijd bezig met het duurzaam veilig maken van wegen. Dit betekent onder andere het veilig inrichten van wegen, bijvoorbeeld door het inrichten en uitbreiden van 30 km/u gebieden. Dit kost echter veel tijd en daarom zijn nog niet alle wegen in Lisse aangepast. Als uit de controles van de politie naar voren komt dat de inrichting van een weg meer moet worden aangepast, dan bekijkt de gemeente wanneer zij dat kan inplannen.

Niet alleen de politie, maar ook burgers kunnen bijdragen aan het verbeteren van de verkeersveiligheid. Te hard rijden brengt u en uw medemens in gevaar, pas daarom uw snelheid aan!