Politie Utrecht

Persberichten Eemland noord, 09.50 uur

Utrecht, 18-11-2009

Met softdrugs op de brommer

SOEST Op de Middelwijkstraat is een 22-jarige man uit Amersfoort aangehouden.

De man reed omstreeks 20.50 uur op zijn bromfiets over het fietspad aan de Middelwijkstraat. De politie gaf hem hiervoor een bekeuring. Bij het uitschrijven van de bekeuringen roken de agenten een sterke wietlucht. De man bekende dat hij een zakje wiet op zak had en liet dit zien. Agenten wilden dit in beslag nemen, maar de man wilde zijn wiet houden. Hij kon zich ook niet identificeren. De Amersfoorter is aangehouden en kreeg proces-verbaal. Op het politiebureau bleek dat hij nog meer softdrugs op zak had. Dit is in beslag genomen.

Bromfietscontrole

SOEST / SOESTERBERG De politie in Soest heeft dinsdag samen met het Scooterteam een bromfietscontrole gehouden op het parkeerterrein aan de Amerfsoortsestraat, Richelleweg en Van Weerden Poelmanweg.

Van 07.30 tot 10.00 uur werden 30 bromfietsen en hun bestuurders gecontroleerd. Achttien berijders hadden de zaken op orde, twaalf niet. Zij kregen gezamenlijk 15 bekeuringen voor onder andere het overschrijden van de constructiesnelheid, niet bij zich hebben van de verplichte papieren, verkeerd dragen van de helm, overschrijden van de geluidsnorm en overige overtredingen.