Politie Utrecht

Persberichten stad Utrecht, 09.45 uur

Utrecht, 18-11-2009

Vrouw betast en mishandeld

UTRECHT Op de Wijde Doelen is zondagmorgen 15 november een vrouw slachtoffer geworden van een zedenmisdrijf en mishandeling. Iets voor 08.00 uur liep de vrouw op de Wijde Doelen, toen ze vlak voor een T-splitsing door een onbekende man werd aangesproken. De man probeerde de vrouw te betasten en mishandelde haar. De vrouw verzette zich hevig en kon aan haar belager ontkomen. In de Lange Nieuwstraat schakelde zij de politie in. Agenten kwamen ter plaatse en zochten naar de verdachte, maar hij is niet meer aangetroffen.

Signalement verdachte: man met een licht getinte huidskleur, tussen 30 en 40 jaar oud, circa 1.70 meter lang, tenger postuur, een rond gezicht en zwart kort haar, donkere ogen. Hij sprak Nederlands met een accent.

De politie onderzoekt de zaak en vraagt getuigen om contact met hen op te nemen via tel: 0900-8844.

Hennep aangetroffen

UTRECHT In de nacht van dinsdag 17 op woensdag 18 november heeft de politie in een huis aan de Stroyenborchdreef hennep aangetroffen.

De politie ging rond 01.20 uur naar een huis aan de Stroyenborchdreef omdat er informatie binnengekomen was dat in de woning een man zou zitten die nog gezocht werd. De man moest nog een straf uitzitten. De voordeur van het huis werd geforceerd. In het huis werd niemand aangetroffen.

Wel roken agenten een sterke henneplucht. In een openstaande kast werd een zak met een groot aantal henneptoppen aangetroffen. In overleg met een officier van Justitie werd de zak in beslag genomen. De eigenaar van de woning zal gehoord worden over de hennep. De politie zet het onderzoek naar de gesignaleerde man voort.

Poging overval op woning

UTRECHT In een huis aan het Troubadourhof vond dinsdagavond een poging overval plaats. De bewoner wist de overvallers uit zijn huis te krijgen.

Bij een 71-jarige bewoner van een huis aan de Troubadourhof werd omstreeks 18.35 uur aangebeld. De man liep naar de voordeur en deed de deur open. Plotseling werd hij door twee onbekende mannen zijn huis ingeduwd. In de gang van het huis ontstond een worsteling. Door het lawaai kwam ook de vrouw van de 71-jarige man kijken. Beiden zagen kans om de overvallers uit hun huis te duwen. De twee verdachten vluchten, in onbekende richting, weg.

Instap horecagelegenheid

UTRECHT Mede naar aanleiding van klachten uit de buurt deed de politie dinsdagavond 17 november een instap in een horecagelegenheid aan de Bilderdijkstraat. Er zou vermoedelijk in drugs gehandeld worden. Bij de actie waren onder meer het arrestatieteam, de recherche, het wijkteam en een drugshond betrokken. Zevenentwintig bezoekers die in de zaak aanwezig waren, zijn gecontroleerd. Bij een aantal van hen werden kleine hoeveelheden softdrugs aangetroffen.

De drugs zijn in beslag genomen. In de horecagelegenheid werd verder geen drugs aangetroffen. Ook doorzocht de politie een bovenwoning, daar werd eveneens niets aangetroffen.

De eigenaar is aangehouden en wordt nader gehoord op het politiebureau.

Aanrijding letsel

UTRECHT Op de Biltstraat vond dinsdagmorgen een aanrijding plaats waarbij een man gewond raakte aan zijn hoofd.

Een 41-jarige man uit Zeist fietste rond 08.15 uur over de Biltstraat in de richting van de stad. Ter hoogte van de F.C. Donderstraat reed een bestelbusje, bestuurd door een 30-jarige man uit Utrecht, naast de man. De bestuurder van de bestelbus wilde rechts afslaan en had niet direct in de gaten dat de fietser naast hem reed.

Plotseling zag de bestuurder het wel en kon nog net op tijd remmen. De 41-jarige fietser schrok hiervan en kneep vol in de remmen. Hierdoor sloeg hij over de kop en raakte met zijn hoofd het wegdek. De man werd met onbekend hoofdletsel naar het ziekenhuis gebracht.