Politie Utrecht

Persberichten Lekstroom, 09.55 uur

Utrecht, 18-11-2009

Stoelendans

NIEUWEGEIN Twee inzittenden deden op dinsdagavond 17 november een stoelendans in hun auto. Beiden werden aangehouden.

Rond 21.20 uur surveilleerden agenten in een onopvallende videosurveillanceauto op de Rijksweg A2. Ter hoogte van knooppunt Oudenrijn zagen zij een auto met een snelheid van ongeveer 65 kilometer per uur op de tweede rijstrook rijden. Door die lage snelheid moesten meerdere automobilisten uitwijken om een aanrijding met de zeer langzaam rijdende auto te voorkomen. De agenten gingen voor de auto rijden en gaven de bestuurder een volgteken. In plaats van te volgen, stopte de automobilist direct op de vluchtstrook, waardoor de agenten verderop moesten stoppen.

De agenten liepen terug naar de auto en aan de bestuurderskant stapte een 40-jarige man uit Uden uit. Hij zei de bestuurder te zijn. Aan de passagierskant stapte een 42-jarige man uit Uden uit. De 40-jarige Udenaar rook naar alcohol en had bloeddoorlopen ogen. Uit de blaastest bleek dat hij te veel had gedronken en de agenten hielden hem aan. Vervolgens verklaarde hij dat hij niet achter het stuur had gezeten, maar zijn 42-jarige plaatsgenoot en dat zij vlug op de vluchtstrook van plaats waren gewisseld omdat de ander geen rijbewijs had. Daarop lieten de agenten ook de 42-jarige man blazen. Ook hij bleek te veel te hebben gedronken. Omdat niet duidelijk was wie er achter het stuur had gezeten, hielden de agenten beide verdachten aan.

In het politiebureau blies de 40-jarige man 210 ug/l en de 42-jarige man 390 ug/l. Bij het verhoor bekende de 42-jarige man inderdaad achter het stuur te hebben gezeten. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt voor rijden onder invloed van alcohol en rijden zonder rijbewijs.

Jongen mishandeld

LOPIK Op dinsdag 17 november deed een jongen aangifte van een mishandeling die op maandag 16 november plaatsvond.

Op maandag rond 16.00 uur fietste een 15-jarige jongen uit Lopik met twee andere jongens over de Cabauwsekade, komende uit de richting van Schoonhoven en gaande in de richting van Lopik. Zij zagen dat op de kruising met de Nic. van Catsweg een man en vrouw, beiden met een fiets, stil stonden. Bij het passeren van het tweetal keek de 15-jarige jongen achterom. Dat zag de man kennelijk en hij schold de jongen uit. De drie jongens fietsten door en zagen dat de man achter hen aan kwam. Hij haalde hen in en reed kennelijk opzettelijk tegen de 15-jarige jongen aan, waardoor beiden ten val kwamen. Vervolgens schold hij de jongen uit, schopte hem en schopte tegen diens fiets. Daarna reed de man weg.

Het slachtoffer liep letsel aan zijn rug op en zijn fiets raakte beschadigd. Hij deed op dinsdag 17 november aangifte van de mishandeling en vernieling.

De verdachte is een blanke jongeman van ongeveer 20 jaar, ± 1.80 meter en rood stekelhaar. Hij droeg een oranje reflecterende jas met grijze strepen (soort werkjas) en zwarte werkschoenen met stalen neus. Hij reed op een donkerblauwe herenfiets.

Aan getuigen van de mishandeling en aan mensen die menen de verdachte te (her-)kennen, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Lekstroom op telefoonnummer 0900-8844.