Politie Utrecht

Persberichten Rijn & Venen, 09.50 uur

Utrecht, 18-11-2009

Verdachte situatie

MAARSSEN Agenten hielden aan het begin van de nacht van dinsdag 17 op woensdag 18 november een jongen en een man onder verdachte omstandigheden aan.

Rond 00.15 uur kreeg de politie de melding dat op de Kortelaan meerdere mannen in een bestelbusje zaten, dat daar twee mannen uit waren gestapt en in de richting van enkele woningen liepen. De getuige had het idee dat zij op inbrekerspad waren en belde 112.

Agenten gingen met spoed ter plaatse en troffen twee mannen in het bestelbusje aan. Tevens lag er inbrekersgereedschap in het voertuig. Daarop hielden de agenten de twee verdachten, een jongen van 17 jaar uit Maarssen en een man van 32 jaar oud uit Alkmaar, aan. Bij verder onderzoek in de omgeving werden de andere twee mannen niet meer aangetroffen. De twee verdachten zijn naar het politiebureau overgebracht en tegen hen is proces-verbaal opgemaakt.

Afvalbak opgeblazen

HARMELEN Een jongen werd op dinsdagmiddag 17 november aangehouden in verband met het opblazen van een afvalbak.

Rond 16.25 uur hoorde een getuige ter hoogte van de skatebaan op de Raadhuislaan een harde knal. Hij zag dat daar een afvalbak geheel was vernield en dat er rook uit kwam. Rond de bak stond een groepje jeugd, die ervandoor ging. Eén van hen maakte bij zijn vlucht gebruik van een brommobiel, waarmee hij door de berm vluchtte.

De getuige noteerde het kenteken en gaf zijn bevindingen door aan de politie. Agenten gingen in Harmelen naar de woning van de tenaamgestelde van de brommobiel. Daarbij bleek dat de man zijn brommobiel aan zijn 16-jarige zoon had uitgeleend. Hij belde hem op en gebood hem thuis te komen. Agenten hielden hem aan en brachten hem over naar het politiebureau. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. De prullenbak bleek geheel vernield te zijn.