Politie Zaanstreek-waterland

Politie waarschuwt voor autokrakers in Purmer

Purmerend, 18-11-2009 o De politie waarschuwt voor autokrakers die vooral actief zijn in de wijk de Purmer.

In één week tijd is er in 50 autos ingebroken in Purmerend. Dertig keer daarvan is er ingebroken in de wijk de Purmer. Dieven hebben het vooral gemunt op navigatieapparatuur.
De politie zet extra capaciteit in om autokraken tegen te gaan en autobezitters te waarschuwen.
Want wat kunt u zelf doen om autokraken te voorkomen? Laat in ieder geval niets van waarde in uw auto; met een bluetooth kunnen autokrakers eventueel een verstopte laptop, mobiele telefoon of navigatiesysteem detecteren. In auto's waarin is ingebroken, lag bijna altijd buit die voor dieven goed zichtbaar was.

Een aantal tips:

Poets de achtergelaten afdruk van de zuignap van het navigatiesysteem van uw ruit.
Haal de radio of het frontje uit de slede en zet het dashboardkastje open. Laat zien dat er niets van waarde in uw auto ligt
Doe, wanneer u alleen in de auto zit, de achterportieren en die van de passagierszit op slot. Als u voor het stoplicht staat liggen de spullen voor het grijpen. Leg uw tas dan ook uit het zicht. Breng een goedgekeurd alarmsysteem aan.
Parkeer uw auto als het mogelijk is in het zicht en 's nachts in het licht.

Is er ook in uw auto ingebroken? Doe dan aangifte. Vaak heeft u ook een aangifte nodig voor de verzekering maar U helpt de politie hiermee ook om de criminaliteit beter in beeld te brengen. Aan de hand van deze gegevens zijn wij beter in staat om gericht toezicht te houden.