Ingezonden persbericht


PERSBERICHT = = = = = MAASTRICHT UMC+ = = = = = PERSBERICHT

Het gezicht van de azM-kinderwebsite heet... Dizzy!

MAASTRICHT, 18 november 2009 - De nieuwe naam van het stripfiguurtje dat de jeugd van zes tot zestien door de kinderwebsite www.kinder.azm.nl moet loodsen, is Dizzy gedoopt. De naam is bedacht door Noah Mbuyamba (11 jaar) uit Maastricht. Hij won daarmee een minilaptop en een bezoek van de hele klas aan het azM.

De kinderwebsite van het azM is sinds enkele weken in de lucht. Jeugdige patiëntjes en bezoekers van het Maastrichtse ziekenhuis kunnen er voor informatie terecht.

Enkele veel voorkomende onderzoeken en behandelingen worden op een kindvriendelijke manier uitgelegd. Zo wordt kinderen aan de hand van een strip duidelijk gemaakt hoe bloedprikken in zijn werk gaat. Ook het geluid van een MRI-scan is op de site te horen zodat kinderen die in de scan moeten, daar niet meer zo van schrikken. Voorts kan het kind kennismaken met het personeel van de kinderafdeling, en opzoeken waar het mee te maken krijgt als het wordt opgenomen in het ziekenhuis.

Prijsvraag

Het azM schreef enkele weken geleden een prijsvraag uit waarbij kinderen in Limburg van zes tot zestien jaar uit werden uitgenodigd een passende naam te verzinnen voor het vrouwelijke stripfiguurtje en daarmee voor de website. Er kwamen in totaal 36 inzendingen. Een vakkundige jury koos daaruit de winnende naam, die vanochtend live in het L1-radioprogramma Het Balkon van Limburg bekend werd gemaakt.

De website www.kinder.azm.nl is tot stand gekomen met financiële steun van de Junior Kamer Maastricht.


---

Noot voor redacties/

Ingezonden persbericht