Gemeente Bernheze


Archeologische veldcontrole

Op dit moment is archeologisch adviesbureau BAAC bezig met het opstellen van een archeologische waarden- en verwachtingenkaart voor de gemeente Bernheze.

Voor het opstellen van zo'n kaart dienen op sommige plaatsen veldcontroles uitgevoerd te worden, waarbij gecontroleerd wordt of terreinen (archeologisch) verstoord zijn. Om dit na te gaan worden door medewerkers van BAAC op sommige terreinen proefboringen verricht. Het betreft hier overwegend terreinen in het buitengebied. De boringen worden met een handboor geboord tot circa 1,5 meter diepte en hebben geen verstorende werking. Na boring worden de gaten (doorsnede 7 cm) weer gedicht en is er aan de oppervlakte niets meer van te zien. Het kan zijn dat in het kader van het veldonderzoek uw terrein wordt betreden. Mocht dit het geval zijn, dan verzoeken wij u vriendelijk hieraan uw medewerking te verlenen. Het veldonderzoek vindt in de komende weken plaats.

Mocht u nog vragen hebben over het archeologisch veldonderzoek, dan kunt u contact opnemen met de heer H. Gunter, medewerker monumentenzorg/archeologie van de gemeente Bernheze, telefoon (0412) 45 88 88.

Adresgegevens

Bezoekadres: De Misse 6,
5384 BZ Heesch
Postadres: Postbus 19,

5384 ZG Heesch
gemeente@bernheze.org
Tel. (0412) 45 88 88
Fax (0412) 45 46 35