Gemeente Lingewaal


Uitreiking KVO-certificaat aan bedrijventerreinen Lingewaal

Op woensdag 11 november 2009 ontving de Industriële Vereniging Lingewaal uit handen van burgemeester Van Ruijven â Van Leeuwen het certificaat Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO). Het gaat hierbij om alle bedrijventerreinen binnen de gemeente Lingewaal, te weten Zeiving-Zuid, Zeiving-Noord, Vredebest, De Oven, Koornwaard, Uittenbogerd, van den Heuvel, Veersteeg, Waaloever, Goudreinet en Mc Donalds.

Er is geen ondernemer die niet mee kan praten over vandalisme, agressie of diefstal. Het is een gemeenschappelijk probleem, waar eigenlijk alleen door middel van samenwerking iets aan gedaan kan worden. Om dit te bereiken is het Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO) ontwikkeld. Bedrijventerreinen komen voor certificatie in aanmerking als zij een aantal structurele maatregelen op het gebied van veiligheid zullen gaan treffen. Samenwerking tussen verschillende organisaties staat hierbij centraal.

Met maatregelen zoals inbraak-, overval- en brandbeveiliging zorgt het KVO voor een veiliger en prettiger werkomgeving. Daarnaast spelen zaken als verlichting, ruimtelijke indeling en groenbeheer een belangrijke rol. De bedrijfsschade neemt af en het imago van het bedrijventerrein wordt verbeterd. Daar heeft niet alleen de ondernemer, maar ook de gemeente baat bij. Bovendien maakt het KVO de aanpak van criminaliteit en brandveiligheid voor de politie en brandweer een stuk effectiever.