Deelgemeente Charlois Rotterdam

Aanpassing hondenuitlaatzones en losloopgebieden

Op 3 november heeft het dagelijks bestuur van de deelgemeente Charlois besloten een aantal hondenuitlaatplaatsen te vergroten. Ook komt er een aantal uitlaatgebieden en losloopzones bij. Het formele besluit vindt u in de lijst met besluiten elders op deze paginas.

bord hondenuitlaatplaats Het deelgemeentelijk hondenbeleid is eind 2004 vastgesteld en op 1 januari 2005 ingevoerd. Het houdt in dat hondenbezitters altijd verplicht zijn de uitwerpselen van hun huisdier op te ruimen, tenzij zij hun hond uitlaten op een hondenuitlaatplaats of in een losloopgebied.

Op een uitlaatplaats mag u uw hond aan de lijn uitlaten en hoeft u de poep niet op te ruimen; in een losloopgebied mag de hond daarnaast ook vrij rennen. Tegelijkertijd zijn in alle wijken zulke gebieden aangewezen. Deze zijn herkenbaar aan een speciaal bord. Roteb maakt deze gebieden regelmatig schoon.

Aanpassing

De deelgemeente bekijkt regelmatig of de hondenuitlaatplaatsen en
-losloopgebieden veranderd moeten worden. Wensen van omwonenden of hondenbezitters kunnen hier een goede reden voor zijn. Maar ook de omstandigheden ter plaatse tellen mee.

De veranderingen op een rij.

Oud Charlois

In Oud-Charlois wordt de huidige uitlaatzone aan de Voornsevliet uitgebreid. Op dit moment is de middelste groenstrook al uitlaatplaats, maar in de praktijk worden de overige groenstroken daar ook vaak voor gebruikt. Door de uitlaatplaats uit te breiden worden alle groenstroken vaker schoongehouden.

De middenberm aan de Wolphaertsbocht, tussen de Clemensstraat en de Boergoensestraat, wordt nu vaak gebruikt als uitlaatzone, terwijl deze daarvoor niet is aangewezen. Resultaat is dat deze middenberm vaak smerig en onaantrekkelijk is. Door deze strook officieel aan te wijzen als uitlaatplaats, worden de schoonmaakwerkzaamheden dagelijks ingepland.

Tarwewijk

Op verzoek van de hondenbezitters in de buurt wordt de bestaande uitlaatplek aan de Zwartewaalstraat aangewezen als losloopgebied.

Zuiderpark

Het Zuiderpark krijgt er een drietal losloopgebieden bij. Zo wordt aan de westkant van het park het gebied Molenwei (het grasveld tussen de Groene Kruisweg en Kromme Zandweg ten zuiden en westen van de tuin van landhuis De Oliphant) een losloopgebied.

Ook achter DEHMusschen komt een nieuw losloopgebied, aan de kop van de bestaande uitlaatplaats. En tot slot wordt de bestaande uitlaatzone ter hoogte van de Burgen in Zuidwijk uitgebreid met een losloopgebied.

Carnisse

In Carnisse komt er een uitlaatplaats in het plantsoen aan het Robbenoordplein, ter vervanging van de oude zone aan de Lepelaarsingel, waar nu water is.

hond

Nieuwe plattegrond

De aanpassingen gaan in op 4 januari 2010. De veranderingen worden nu verwerkt in een nieuwe plattegrond. Hierin worden alle hondenuitlaatzones en losloopgebieden zowel op een kaart als in tekst op een rijtje gezet.

Deze plattegrond vindt u binnenkort in het Charlois Magazine. Het magazine wordt half december huis-aan-huis verspreid. Verder zal de plattegrond dan op diverse plaatsen af te halen zijn. Zodra de plattegrond klaar is, is hij ook te downloaden op de website www.charlois.rotterdam.nl