Gemeente Bussum

Bridgehead in 2010 toch weer op Crailo

Ook in het lustrumjaar 2010 zal het landelijk bekende vrijheidsevenement âBussum Bridgeheadâ nog neerstrijken op het oefenrampterrein Crailo, op de grens van Bussum, Laren en Hilversum. Dat is mogelijk omdat o.a. door de kredietcrisis de ontwikkeling van het terrein tot bedrijventerrein is vertraagd.

Â

De organiserende Stichting Militair Depot is samen met de gemeente Soest en het lokale 4 en 5 mei comité maandenlang in onderhandeling geweest over verplaatsing van het evenement naar de voormalige vliegbasis Soesterberg. Dat 40 hectare grote terrein is nan het vertrek van de militairen eigendom van de provincie Utrecht en wordt beheerd door een stuurgroep.

Â

Recent werd duidelijk dat het opslaan van een tentenkamp met 80 voertuigen en 300 deelnemers niet mogelijk is. Het terrein langs de startbanen herbergt een zeldzame grassoort waardoor het gras niet betreden mag worden. Bovendien houdt de stuurgroep vast aan het uitgangspunt dat op het terrein geen verblijfsrecreatie mag plaatsvinden. Dat zou betekenen dat de deelnemers ergens anders zouden moeten slapen, wat organisatorisch geen doen is.

Omdat de diverse belangen niet te combineren bleken is de verhuizing naar Soesterberg afgeketst.

Â

De organisatie van Bridgehead blijft zoeken naar mogelijkheden om het evenement voor de regio te behouden. Zij zal binnenkort de burgemeester van de regiogemeenten benaderen om hulp bij het vinden van de juiste locatie.

Â

Intussen is de organisatie de Veiligheidsregio Gooi en Vechtstreek erg dankbaar dat deze haar weer welkom wil heten op Crailo.

Â

Bridgehead vindt plaats op vrijdag 7 mei, zaterdag 8 mei en zondag 9 mei 2010. Op vrijdag 7 mei staat het kamp open voor veteranen. Een dag later vindt de traditionele vrijheidstocht met militaire voertuigen door de regio plaats. Op zondag 9 mei staat het kamp open voor het publiek.