Politie Drenthe

Woensdag

Provincie Drenthe, 18-11-2009

Veelpleger op gestolen fiets aangehouden

ASSEN Dinsdagnacht heeft de politie een 27-jarige man zonder vast woonadres aangehouden op een gestolen fiets. De man, die bekend staat als veelpleger, reed door de Sluisstraat, waar hij vervolgens werd gecontroleerd. Agenten zagen dat het fietsslot was verbroken en hielden hem aan. Hij is ingesloten voor een nader onderzoek. De fiets, die gestolen bleek te zijn, is in beslag genomen.(2009055450)

Verkeersongeval met licht letsel

WESTERBORK Dinsdagmiddag heeft op de Binnenweg in Westerbork een aanrijding plaatsgevonden. Op de kruising met de Sliemkampen verleende een 46-jarige bestuurder uit Hoornsterzwaag geen voorrang aan een 41-jarige bestuurder uit Westerbork. De man uit Westerbork is met lichte verwondingen naar het Wilhelmina Ziekenhuis in Assen gebracht en maakt het nu goed. (2009055408)

Inbraak woning

MEPPEL Dinsdagmiddag kwam bij de politie een melding binnen van inbraak in een woning in Meppel. Van de woning aan de Timorstraat was de voordeur geforceerd. Er is onder andere een laptop en een fotocamera gestolen. De inbraak werd ontdekt door de 49-jarige bewoner. De politie onderzoekt de zaak. Mocht u iets verdachts gezien hebben, dan kunt u bellen met de politie op: 0900-8844. (2009055414)

Verkeersongeval met letsel

ANLOO Dinsdagmiddag heeft er op de N34 ter hoogte van Anloo een verkeersongeval plaatsgevonden. Een 53-jarige man uit Tiel botste achterop de auto van een 54-jarige vrouw uit Smilde, waardoor zij op haar voorligger, een 47-jarige man uit Gieterveen, botste. Door het ongeval vatte de auto van de vrouw uit Smilde vlam. De vrouw kon op tijd haar auto verlaten, maar is voor onderzoek naar het Wilhelmina Ziekenhuis in Assen gegaan. Ze liep nek- en buikletsel op. De brandweer bluste de brand. De N34 is ongeveer 2,5 uur afgesloten geweest. (2009055415)

Brandende auto

HOOGEVEEN Dinsdagavond is op een bedrijfsterrein aan de Gratamastraat in Hoogeveen een auto uitgebrand. Nabij deze auto stonden drie andere autos die tevens brandschade opliepen. Alle autos waren van een 25-jarige man uit Hoogeveen. De politie sluit brandstichting niet uit en onderzoek te zaak. Mocht u iets verdachts gezien hebben, dan kunt u bellen met de politie op: 0900-8844. (2009055417)

Politie onderzoekt snelkraak

EMMEN Dinsdagnacht tegen half vijf kreeg de politie een inbraakmelding vanaf een kledingzaak in de Notaris Oostingstraat. Daar bleek een nog onbekende hoeveelheid kleding te zijn gestolen. Onderweg naar de melding reden de vermoedelijke daders een politieauto tegemoet. Agenten zetten de achtervolging in maar raakten de auto uiteindelijk kwijt op de N34, waar deze met zeer hoge snelheid zonder licht reed. De politie onderzoekt deze inbraak. (2009055457)

Fietser gewond bij ongeval

ASSEN Dinsdagmorgen raakte een 36-jarige man uit Assen gewond bij een ongeval. Hij reed op de fiets over de Rolderhoofdweg en kreeg op de kruising met de Prins Hendrikstraat geen voorrang van een 24-jarige automobilist uit Grootegast. De fietser kwam via de motorkap op straat terecht en is met een hoofdwond naar het Wilhelminaziekenhuis gebracht. (2009055337)

Resultaten aangekondigde verkeerscontrole

In de Zuid Westhoek van Drenthe is dinsdag een verkeerscontrole gehouden. Er is onder meer op snelheid gecontroleerd. Bijna 1800 passerende voertuigen zijn gecontroleerd. Dat leverde 375 snelheidsovertredingen op. Daarnaast zijn 39 boetes uitgeschreven voor andere feiten, zoals rijden door rood licht, niet dragen van gordel, rijden zonder rijbewijs, geen voorrang verlenen, niet handsfree bellen en lading die van een aanhanger is afgevallen.

Rijbewijs kwijt na snelheidsovertreding

SCHOONEBEEK Dinsdag raakte een 38-jarige vrouw uit Weiteveen haar rijbewijs kwijt na een snelheidsovertreding. Ze reed over de Veenschapsweg, waar een maximumsnelheid van 60 geldt. Haar snelheid is vastgesteld, na correctie, op 110 kilometer per uur. Daarop heeft de politie haar rijbewijs ingevorderd. (2009055288)

Bestemd voor de media

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met tel. 0592 - 45 1280. De voorlichter is van maandag tot en met vrijdag bereikbaar tot 16.00 uur en op zaterdag en zondag tot 13.00 uur.