Politie Groningen

Woensdag 18 november 2009

Provincie Groningen, 18-11-2009

Groningen: scooterrijder overleden bij ongeval

Een 41-jarige man uit Scheemda is woensdagmorgen om het leven gekomen bij een verkeersongeval op de Haven Zuidzijde in Scheemda. De bestuurder van een scooter botste frontaal tegen een afslaande personenauto. Deze automobilist kwam gereden vanuit de richting Heiligerlee en wilde bij een bedrijf linksaf de oprit oprijden. Vermoedelijk heeft hij daarbij de bestuurder van de scooter, die vanuit tegenovergestelde richting gereden kwam, over het hoofd gezien. Het slachtoffer is op de plek van de aanrijding ondanks eerste hulp overleden. De politie heeft een uitgebreid onderzoek op de plek van de aanrijding ingesteld.

Groningen: fietser gewond bij ongeval

Een 56-jarige vrouw uit Groningen is dinsdagmiddag gewond geraakt bij een aanrijding op de Goudlaan in Groningen. De bestuurster van een fiets kwam ter hoogte van de Amethiststraat door nog onbekende oorzaak in botsing met een 27-jarige snorfietser uit de stad. De fietser en de snorfietser reden in dezelfde richting. Het slachtoffer kwam hard ten val. De vrouw is met nog onbekend letsel aan het hoofd naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft van het ongeval een registratie gemaakt.

Groningen: man aangehouden voor huiselijk geweld

Een 58-jarige man uit Munnekezijl is dinsdagmiddag door de politie in Groningen aangehouden voor mishandeling. De agenten spraken met de ex-vrouw van de man. Zij vertelde dat zij even daarvoor door hem was bedreigd en mishandeld. Zo vertelde ze onder andere aan haar haren getrokken te zijn. De man zit vast. De politie stelt een onderzoek in.

Groningen: man met openstaande celstraf aangehouden

Een 32-jarige man uit Groningen is dinsdagmiddag door de politie aangehouden in een woning in de stad Groningen. De man had nog een celstraf open staan. De 32-jarige verzette zich bij de aanhouding en bedreigde de agenten met een hamer. Toen de agenten meedeelden dat ze de politiehond zouden inzetten gaf de Groninger zich over. Hij zit vast. De agenten hebben tegen de man aangifte van o.a. bedreiging gedaan.

Groningen: automobilist zonder rijbewijs aangehouden

Nabij de Hooghoudtstraat heeft de politie dinsdagavond een 35-jarige man uit Groningen aangehouden voor het rijden zonder rijbewijs. Op de Rijksweg A7 richting Groningen viel het rijgedrag van de man op. Hij reed op die weg veel langzamer dan het overige verkeer, tussen de 50 en 60 km/u. Toen de agenten hem aan de kant wilden zetten, wist de man te ontkomen. Nabij de Hooghoudtstraat wisten agenten de man alsnog tot stoppen te dwingen. De man kreeg een proces-verbaal.

Groningen: bromfietser gewond na aanrijding

Een 44-jarige bromfietser uit Groningen is dinsdagochtend gewond geraakt bij een aanrijding op de kruising van de Sint Jansbrug met het Schuitendiep Westzijde. De man kwam in botsing met een auto, bestuurd door een 52-jarige man uit Groningen. Beide bestuurders verklaarden bij de verkeerslichten groen licht te hebben gehad. De
Verkeersongevallen Analyse heeft ter plaatse de aanrijding onderzocht. De bromfietser is met letsel aan zijn hoofd naar het ziekenhuis vervoerd.

Groningen: kop-staartbotsing

Op de Europaweg kwamen dinsdagochtend vier autos met elkaar in botsing.

De voorste drie autos stonden op de brug te wachten voor de verkeerslichten bij het Damsterdiep.

Een achterop komende bestuurder, een 22jarige man uit Vlagtwedde, had dit niet op tijd door en botste tegen de achterste auto, die vervolgens doorschoot tegen zijn voorliggers. Twee autos waren dusdanig beschadigd dat ze afgesleept moesten worden. De andere twee voertuigen konden hun weg vervolgen. Één bestuurster, een 62-jarig vrouw uit Haren, is voor de zekerheid meegenomen naar het ziekenhuis.

Schildwolde: bejaarde man van geld bestolen

Een 80-jarige man uit Schildwolde is dinsdagmiddag bestolen. De man kreeg een kledingverkoper (die in een witte bestelbus reed) aan de deur en koos in zijn woning diverse kledingstukken uit. Er werd een prijs voor de kleding afgesproken. Toen hij de verkoper wilde betalen bleek dat hij niet voldoende contant geld in huis had. Daarop zijn de man en de verkoper in de auto van de verkoper naar een pin-automaat gereden. Toen het slachtoffer aan het pinnen was drukte de verkoper plots zelf een geldbedrag in en griste vervolgens het geld weg. Na zijn daad bracht hij het slachtoffer weer naar zijn woning. De 80-jarige had het bedrag dat hij thuis nog had aan de verkoper gegeven. Daarnaast heeft de verkoper het pinbedrag gepakt. Beide bedragen opgeteld is in totaal een hoger bedrag dan het afgesproken voor de kleding. De kleding heeft de man wel gekregen. De politie onderzoekt de zaak. De politie waarschuwt voor soortgelijke praktijken. De politie adviseert om met dit soort handelaren, die op een slinkse wijze geld afhandig maken, niet in zee te gaan.

Oude Pekela: alcomobilist zonder rijbewijs aangehouden

De politie heeft dinsdagnacht een 19-jarige man uit Oude Pekela aangehouden. De man reed in zijn auto op de Feiko Clockstraat en ging er met hoge snelheid vandoor toen hij de politieauto in het vizier kreeg. Op de Abraham Kuijperlaan hielden agenten de man staande. Daar bleek dat de man geen rijbewijs had en dat hij onder invloed van alcohol was. Een blaasproef wees uit dat de man ruim 1 promille alcohol in zijn bloed had. De man kreeg een proces-verbaal voor het niet hebben van een rijbewijs en voor rijden onder invloed. Zijn auto is in beslaggenomen.