Partij van de Arbeid

Zes gemeenten naar stembus

De inwoners van een aantal herindelingsgemeenten kiezen vandaag al een nieuwe gemeenteraad. 'Ze hebben mazzel', schrijft partijleider Wouter Bos in zijn BosBlog. Vrijwel alle landelijke politici hebben er campagne gevoerd omdat het om slechts zes gemeenten gaat. Zelf toog hij naar het noorden van Limburg.

Wouter Bos voerde zaterdag campagne in Venlo, Venray en Horst aan de Maas. Dankzij de lokale PvdA is de drugsoverlast in het centrum van Venlo met tachtig procent gereduceerd. 'Kijk, dat is nou een prestatie waarvoor ik hoop dat de PvdA in Venlo vandaag beloond wordt', schrijft Bos.

In Horst aan de Maas, Peel en Maas, Venlo en Venray (Limburg), Oldambt (Groningen) en Zuidplas (Zuid-Holland) vinden in verband met een gemeentelijke herindeling vervroegde gemeenteraadsverkiezingen plaats. Zo wordt voorkomen dat de inwoners binnen een halfjaar twee keer naar de stembus moeten. De gemeenteraadsverkiezingen zijn op 3 maart 2010.

Oldambt verwelkomde Eberhard van der Laan en in Zuidplas kreeg de 22-jarige lijsttrekker Karin Slooters gezelschap van Nebahat Albayrak, Bert Koenders en Ronald Plasterk. Op deze site vindt u een foto-impressie van het campagneweekeinde.