Deelgemeente Charlois Rotterdam

Samenwerken aan een veiliger Zuidwijk

Hennie Verberne, voorzitter van winkeliersvereniging Winkelpromenade Zuidwijk ontving maandagavond 9 november uit handen van deelraadsvoorzitter Dick Lockhorst de eerste ster van het Keurmerk Veilig Ondernemen. Daarna ondertekenden de deelnemers een convenant waarin zij hun afspraken voor het verbeteren van de veiligheid hebben vastgelegd.

Deelraadsvoorzitter Dick Lockhorst presenteert de eerste ster van het Keurmerk Veilig Ondernemen aan Hennie Verberne, voorzitter van winkeliersvereniging Winkelpromenade Zuidwijk (foto: fotopersbureau Cor Vos.) Het is een belangrijke stap in het verbeteren van de veiligheid in dit winkelgebied.

Afgelopen tijd hebben de winkeliers, samen met de deelgemeente, politie en brandweer, op een rijtje gezet wat de belangrijkste veiligheidsproblemen in het gebied zijn en een plan gemaakt met maatregelen om deze aan te pakken.

De praktijk heeft inmiddels uitgewezen dat de maatregelen die in het kader van een KVO-project worden uitgevoerd ook effect hebben. Auto- en fietsdiefstallen nemen af, inbraken verminderen en ook het aantal winkeldiefstallen is beduidend lager. Belangrijk is vooral dat het veiligheidsgevoel van ondernemers, medewerkers en het winkelend publiek enorm toeneemt.