Gemeente Hoogeveen

Vaccinatie Mexicaanse griep jeugd 0-4 jaar

Op 9 november heeft de minister van Volksgezondheid op advies van de Gezondheidsraad besloten jeugd van 0 tot en met 4 jaar het aanbod te doen van vaccinatie tegen de nieuwe influenza. Dit betekent dat de GGD kinderen van 6 maanden tot en met 4 jaar vaccineert. Dit zijn kinderen geboren na 23 november 2004 en vóór 23 mei 2009. Ook de gezinsleden van kinderen van 0 tot en met 5 maanden, dus geboren na 22 mei 2009, kunnen een vaccinatie halen. Iedereen moet twee keer gevaccineerd worden met een interval van 21 dagen. Landelijk is besloten om in heel Nederland tegelijkertijd te vaccineren.kan druk worden met parkeren. De parkeerplaats aan de Wolfsbosstraat wordt gebruikt door medewerkers en hulpdiensten. De parkeerplaats aan de Valkenlaan wordt deels gebruikt door houders van gehandicapten parkeerkaarten. Ook is een deel in gebruik als fietsparkeerplaats. Overige bezoekers kunnen parkeren langs de Mr Cramerweg of op de parkeerplaatsen aan de Sportveldenweg. Verkeersregelaars leiden het verkeer in goede banen.

De eerste vaccinatieronde wordt op donderdag 26 november, van 13 tot 18 uur, gehouden in de sporthal aan de Valkenlaan in Hoogeveen. U wordt dringend verzocht met de fiets of openbaar vervoer te komen. Het kan druk worden met parkeren. De parkeerplaats aan de Wolfsbosstraat wordt gebruikt door medewerkers en hulpdiensten. De parkeerplaats aan de Valkenlaan wordt deels gebruikt door houders van gehandicapten parkeerkaarten. Ook is een deel in gebruik als fietsparkeerplaats. Overige bezoekers kunnen parkeren langs de Mr Cramerweg of op de parkeerplaatsen aan de Sportveldenweg. Verkeersregelaars leiden het verkeer in goede banen.

Met vragen over de vaccinatie in Drenthe kijkt u op www.ggddrenthe.nl, of bel met het regionale informatienummer 0900-3700700. Voor algemene vragen over de Mexicaanse griep kunt u bellen met 0800-1100, of kijk op www.grieppandemie.nl.