Gemeente Harderwijk


Officiële publicaties week 47

18/11/2009

Nieuwe bouwplannen

Aanvragen om lichte bouwvergunning zijn ingekomen voor:
- Verkeersweg 4: overkapping;

- Veldkersmeen 71: uitbreiden woning met portaal/berging;
- Couperuslaan 165: uitbreiden woning;

- Geitekamp 54: dakkapel (legalisatieverzoek);
- Hoefbladmeen 12: schuurtje (legalisatieverzoek);
- Erasmusstraat 23: overkapping (legalisatieverzoek);
- Hanekamp 140: uitbreiden woning;

- Jannevroukamp 17: tuinhuis.

Aanvragen om reguliere bouwvergunning zijn ingekomen voor:
- Hortuspark: pompput;

- Triasplein 92: inrichten winkel.

Aanvragen om reguliere bouwvergunning 1e fase zijn ingekomen voor:
- Lorentzstraat 41: oprichten vriesopslag;

- Leuvenumseweg 7: vernieuwen personeelshuisje.

Een aanvraag om sloopvergunning is ingekomen voor:
- Lorentzstraat 41: verwijderen opslag voor pallets en asfalt.

Deze (ver)bouwplannen kunt u uitsluitend op afspraak inzien bij de afd. Bouwzaken, tel. 411 250.

Verleende vergunningen

Lichte bouwvergunningen zijn verleend voor:

- Nieuwe Grensweg 98: overkapping (legalisatie);
- Selhorstweg 10: carport;

- Deventerweg 40: tuinhuisje (legalisatie);
- Jonkheer Sandberglaan 28: veranderen carport (legalisatie);
- Kortekamp 53: schuur met overkapping;

- Duivenkamp 10: overkapping (legalisatie);
- Nieuwe Grensweg 34: overkapping (legalisatie);
- Simon Vestdijkstraat 14: overkapping (legalisatie).

Reguliere bouwvergunningen zijn verleend voor:

- Strandboulevard Oost 8: vergroten dagwinkel;
- De Sypel 1: woonwagen;

- Smeepoortstraat 15: vernieuwen voorgevel;
- Beethovendreef 18: zwembad (legalisatie);
- Triasplein: intern wijzigen winkelcentrum (legalisatie);
- Kleine Oosterwijck 11: loggia.

Bent u belanghebbende bij een besluit en kunt u zich niet verenigen met onze beslissing? Dan kunt u een bezwaarschrift indienen bij ons college. Hiervoor geldt een termijn van 6 weken. De bezwaartermijn vangt aan op de dag nadat wij ons besluit aan aanvrager bekend maakten.

Met ontheffing artikel 3.22 van de Wet op de ruimtelijke ordening is bouwvergunning verleend voor:

- Luttekepoortstraat ter hoogte van nummer 50: tijdelijk plaatsen bouwketen (legalisatie).

Bent u belanghebbende bij een besluit en kunt u zich niet verenigen met onze beslissing? Dan kunt u een bezwaarschrift indienen bij ons college. Let op, u kunt alleen een bezwaarschrift indienen als u ook een zienswijzen indiende tegen de ontwerpbeschikking. De bezwaartermijn bedraagt 6 weken. Deze termijn vangt aan op de dag nadat wij ons besluit aan aanvrager bekend maakten. Bezwaar indienen is ook mogelijk in het uitzonderlijke geval dat u niet kan worden verweten, dat u niet in staat was om zienswijzen in te dienen. Informatie: afd. Bouwzaken, tel. 411 250.

(Bouw)plannen via ontheffing

Burgemeester en wethouders hebben het voornemen op grond van artikel 3.36 Wro ontheffing van het bestemmingsplan te verlenen voor onderstaande (bouw)plannen:

Ter inzage van 18 november 2009 t/m 2 december 2009
- Jac Perkstraat 2: uitbreiden woning;

- Kranenburglaan 13: uitbreiden woning;

- Molenweg 22: woning met garage/berging (ter vervanging van reeds verleende vergunning).

De stukken liggen ter inzage in de Stadswinkel. Belanghebbenden kunnen binnen de inzage termijn schriftelijk of mondeling hun zienswijze kenbaar maken bij burgemeester en wethouders. Als u uw zienswijze mondeling wilt inbrengen, kunt u een afspraak maken via tel 411 352. Informatie afd. Bouwzaken, tel. 411 250.

Bestemmingsplan Frankrijk

De afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State heeft op 30 oktober 2009 uitspraak gedaan inzake het ingediende beroep tegen het goedkeuringsbesluit van het bestemmingsplan Frankrijk. Met deze uitspraak is het besluit van Gedeputeerde Staten gedeeltelijk vernietigd voor zover dat betrekking heeft op het plandeel Vlierburgweg 4 met de bestemming âwoondoeleinden/historische lintenâ met de aanduiding âwijzigingsbevoegdheid Vâ.
Voor het overige is het bestemmingsplan onherroepelijk geworden. Het besluit van de afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State en het bestemmingsplan liggen met ingang van 19 november 2009 voor een ieder ter inzage in de Stadswinkel van het stadhuis.

Beleid externe veiligheid

De raad van de gemeente Harderwijk heeft het externe veiligheidsbeleid vastgesteld. In dit beleid staat hoe de gemeente om gaat met:
- de uitbreiding van bestaande risicobronnen;
- de vestiging van nieuwe risicobronnen en beperkt kwetsbare objecten;
- de ruimtelijke scheiding van nieuwe (beperkt) kwetsbare functies (bijvoorbeeld woningen, scholen, ziekenhuis ect.) ten opzicht van risicobronnen;

- verhoging van het groepsrisico bij ruimtelijke onwikkelingen;
- aanvullende maatregelen om de gevolgen van calamiteiten te beperken;
- objecten met niet-zelfredzame personen en gebouwen en terreinen waar veel mensen kunnen verblijven.
Het externe veiligheidsbeleid is opgesteld in samenspraak negen omliggende gemeenten.
Tegen het ontwerp van het externe veiligheidsbeleid zijn geen zienswijzen ingediend. De gemeenteraad heeft het externe veiligheidsbeleid ongewijzigd vastgesteld. Informatie: afd. Milieu, tel. 411 237.

Fietspad bij Winkelcentrum Stadsdennen

Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten om een (onverplicht) fietspad in te stellen door het park van de Tesselschadelaan tot de Anna Blamanlaan.
Dit besluit ligt tijdens kantooruren ter inzage in de Stadswinkel van het stadhuis. Tot zes weken na datum van publicatie kunnen belanghebbenden hun bezwaren schriftelijk naar voren brengen. Voor nadere inlichtingen kunt u contact opnemen met tel. 411 466.

Busbaan Ouverturebaan gebruikt door vrachtwagens

Het college van Burgemeester en Wethouders heeft besloten om medegebruik van busbaan Ouverturebaan toe te staan voor vrachtwagens langer dan 12 meter. Deze vrachtwagens bevoorraden de winkels aan de westzijde van winkelcentrum Drielanden. Door middel van lussen in het wegdek wordt gemeten of de vrachtwagen een lengte heeft van minimaal 12 meter, waarna de piramide op de busbaan in het wegdek zakt en zo toegang verschaft tot de busbaan. Het medegebruik is toegestaan van maandag tot en met zaterdag, van 9.00 tot 11.00 uur. Bussen hebben te allen tijden voorrang op het vrachtverkeer.

Het besluit van Burgemeester en Wethouders ligt tijdens kantooruren ter inzage in de Stadswinkel van het stadhuis. Tot en met zes weken na datum van publicatie kunnen belanghebbenden hun bezwaren schriftelijk kenbaar maken. Informatie: afd. Inrichting Openbare Ruimte, tel. 411 461.

30 km/u zone Walstein 2A

Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten om in het kader van het project âDuurzaam Veiligâ een 30 km/u zone in te stellen voor de wijk Walstein 2A. Hiervoor zullen borden worden geplaatst en ondersteunende maatregelen worden aangebracht. Ook zal het verkeer vanuit de wijk Walstein 2A vanaf de Nieuwe Grensweg voorrang moeten verlenen aan het verkeer op de Parallelweg en de Pauwenkamp, omdat deze wegen, middels bebording en haaientanden, ingericht zullen worden als voorrangsweg.

Het besluit van burgemeester en wethouders ligt tijdens kantooruren ter inzage in de Stadswinkel van het stadhuis. Tot en met zes weken na datum van publicatie kunnen belanghebbenden hun bezwaren schriftelijk kenbaar maken. Informatie: afd. Inrichting Openbare Ruimte, tel. 411 461.

Verkeersmaatregelen Veldweg

Het college van Burgemeester en Wethouders heeft besloten in het kader van verkeersveiligheid en fietsvriendelijkheid de Veldweg in te richten als verplicht fietspad. Hiervoor wordt de Veldweg ook afgesloten voor doorgaand autoverkeer. De hierbij behorende verkeersborden, haaientanden en obstakels worden geplaatst op en aan de Veldweg.

Het besluit van Burgemeester en Wethouders ligt tijdens kantooruren ter inzage in de Stadswinkel van het stadhuis. Tot en met zes weken na datum van publicatie kunnen belanghebbenden hun bezwaren schriftelijk kenbaar maken. Informatie: afd. Inrichting Openbare Ruimte, tel. 411 461.

Elsweg wordt fietsstraat

Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten om in het kader van de verkeersveiligheid de Elsweg in te richten als fietsstraat. Hiervoor is nodig dat éénrichtingsverkeer in de Nieuwe Grensweg en de Elsweg wordt ingesteld. Door middel van bebording zal worden aangegeven welke richting in gereden moet worden. De kruising met de Grensweg zal voor doorgaand autoverkeer worden afgesloten door middel van verwijderbare palen.

Het besluit van burgemeester en wethouders ligt tijdens kantooruren ter inzage in de Stadswinkel van het stadhuis. Tot en met zes weken na datum van publicatie kunnen belanghebbenden hun bezwaren schriftelijk kenbaar maken. Informatie: afd. Inrichting Openbare Ruimte, tel. 411 461.

Paardenkamp wordt fietsstraat

Het college van Burgemeester en Wethouders heeft besloten om in het kader van de verkeersveiligheid een gedeelte van de Paardenkamp in te richten als fietsstraat. Hiervoor is nodig dat de Paardenkamp voor doorgaand autoverkeer wordt afgesloten door middel van verwijderbare palen.

Het besluit van Burgemeester en Wethouders ligt tijdens kantooruren ter inzage in de stadswinkel van het Stadhuis. Tot en met zes weken na datum van publicatie kunnen belanghebbenden hun bezwaren schriftelijk kenbaar maken. Informatie: afd. Inrichting Openbare Ruimte, tel. 411 461.

Laden en lossen winkelcentrum Drielanden

Het college van Burgemeester en Wethouders heeft besloten om gelegenheid te bieden voor het laden en lossen op parkeerterrein Tonselsedreef. Het is toegestaan om te laden en lossen van maandag tot en met zaterdag van 7.00 tot en met 19.00 uur. Dit betekent dat er een laad- en losverbod is van maandag tot en met zaterdag tussen 19.00 en 7.00 uur én op zondag.

Het besluit van Burgemeester en Wethouders ligt tijdens kantooruren ter inzage in de stadswinkel van het Stadhuis. Tot en met zes weken na datum van publicatie kunnen belanghebbenden hun bezwaren schriftelijk kenbaar maken. Informatie: afd. Inrichting Openbare Ruimte, tel. 411 461.

Kapvergunningen

Burgemeester en wethouders hebben kapvergunning verleend voor:
- Hortuspark (herinrichting): 25 bomen en verplanten van 3 bomen, herplant van 14 bomen.

Deze besluiten liggen ter inzage in de Stadswinkel. Tot en met zes weken na datum van bekendmaking aan de aanvrager, te weten tot en met woensdag 2 december 2009 kunnen belanghebbenden hun bezwaren schriftelijk kenbaar maken.

Er zijn aanvragen voor kapvergunning ingekomen voor:
- 15 oktober 2009; Wittenhagen 28: 9 bomen.

Informatie: afd. Beheer Openbare Ruimte, tel. 411 333.


____________________