Nationaal beek- en esdorpenlandschap Drentsche Aa


Nieuwe gidsen Drentsche Aa gebied

Zaterdag 14 november studeerden 24 nieuwe Nationaal Park / Nationaal Landschap Drentsche Aa gidsen af. De gidsen hebben de laatste maanden een intensieve cursus gevolgd. Ze zijn daarbij door diverse docenten, waaronder Theo Spek, en Jaap beuker, geschoold zijn in de organisatie, kernkwaliteiten, ontstaansgeschiedenis, cultuurhistorie en natuurwaarden van het Drentsche Aa gebied. Zaterdag werd de cursus afgesloten met enkele voorbeeldexcursies en werden de diploma's in de Pannenkoekenboerderij te Gasteren aan de trotse gidsen overhandigd.

De nieuwe gidsen vormen onderdeel van het Levend bezoekersnetwerk, het informatienetwerk van het Nationaal Park en Nationaal Landschap Drentsche Aa. Ze worden vanaf 2010 actief ingezet in het officiële Drentsche Aa excursie- en activiteitenprogramma, zie www.drentscheaa.nl en de Drentsche Aa 'Op Stap' krant. Deze excursies zijn gratis toegankelijk voor iedereen en starten bij Drentsche Aa gastheren en gastvrouwen, herkenbaar aan het Drentsche Aa bordje met de witte i in het blauwe vlak. De adressen staan op de website www.drentscheaa.nl. De excursies worden ook via de media bekend gemaakt.

Het Nationaal Park en Nationaal Landschap Drentsche Aa hecht veel waarde aan goede voorlichting en educatie onder gebiedsbewoners en gebiedsbezoekers. Door het verspreiden van kennis over het Drentsche Aa landschap raken mensen geïnteresseerd en betrokken bij het landschap. Betrokken mensen gaan bewuster om met de bijzondere waarden van het gebied. Op deze wijze werken we aan het behoud van dit bijzondere landschap nu en in de toekomst.