Politie Rotterdam Rijnmond

Woensdag 18 november 2009

* POLITIE ROLT GROTE HENNEPKWEKERIJ OP
MAASSLUIS - De politie heeft woensdagochtend een hennepkwekerij opgerold aan de Willem Marislaan.
Een oplettende getuige hoorde glasgerinkel bij een woning. Hij zag vervolgens hoe twee mannen de woning verlieten en twee volle vuilniszakken in de kofferbak van een auto legden vervolgens wegreden. Gewaarschuwde agenten troffen in de woning in totaal 447 planten aan waarvan een groot aantal al geknipt was. Daarnaast werden in een kast verdovende middelen aangetroffen. De kwekerij is ontruimt door de dienst Handhaving en Toezicht van de gemeente. De politie stelt een nader onderzoek in naar de eigenaar van de plantage.


* SNELHEIDSCONTROLE
CAPELLE AAN DEN IJSSEL - De politie heeft dinsdagmiddag na klachten van omwonenden een snelheidscontrole gehouden aan de Fascinatio Boulevard. Tussen 16.00 en 17.00 uur werden vier snelheidsovertredingen geconstateerd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 70 kilometer per uur, twintig kilometer meer dan is toegestaan.


* POLITIE HOUDT MAN MET BIJL AAN
MAASSLUIS - De politie heeft dinsdagmiddag rond 16.30 uur een 56-jarige Maassluissenaar aangehouden voor het plegen van vernielingen.
Agenten kregen de melding dat een man met een bijl vernielingen pleegde bij een bank aan de Uiverlaan. Eenmaal ter plaatse bleek de man vertrokken, maar omstanders wisten zijn adres te melden. Agenten hebben de man daarop thuis opgewacht en aangehouden. De bijl is in beslag genomen.


* MEISJE RAAKT GEWOND BIJ AANRIJDING
SPIJKENISSE - Een 16-jarige scooterrijdster is dinsdag rond 14.00 uur gewond geraak bij een aanrijding op de Ruwaard van Puttenweg. Zij reed met haar scooter op het fietspad in de richting van de Groenewoudlaan. Op de kruising met de Barbier kreeg zij vermoedelijk geen voorrang van een 58-jarige Rotterdammer, die met zijn auto met haar in botsing kwam. Het meisje raakte ten val en haar scooter raakte daarbij een tweede auto. Het slachtoffer is door de GGD vervoerd naar het Ruwaard van Puttenziekenhuis.