Gemeente Veere


Significante verbetering uitvoering wet WOZ Veere

volgens Waarderingskamer

In juni 2009 heeft de Waarderingskamer geconstateerd dat de uitvoering van de wet WOZ door de gemeente Veere dringend verbeterd moest worden. Dit werd met name veroorzaakt door het niet tijdig beschikbaar stellen van waardegegevens aan andere overheden en de aantoonbare volledigheid van de WOZ administratie. Veere heeft hard gewerkt om hier verbetering in aan te brengen. Recent heeft de Waarderingskamer vastgesteld dat de uitvoering van de Wet WOZ in de gemeente Veere nu naar behoren verloopt.

De Wet WOZ regelt de waardering van onroerende zaken voor de belastingheffing door het rijk, de gemeenten en de waterschappen. De gemeenten voeren de taxaties die in het kader van de Wet WOZ worden verricht uit. De waardegegevens worden door de gemeenten aan de waterschappen en de Belastingdienst geleverd. De Waarderingskamer houdt toezicht op deze werkzaamheden van gemeenten.

Uit een recente publicatie in Binnenlands bestuur blijkt ook dat Veere verhoudingsgewijs een hoog percentage WOZ bezwaren heeft : 7, 2% . De afdoening van deze bezwaren vindt echter volgens de Waarderingskamer binnen de vastgestelde termijn plaats.