Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit

B2767

Datum 18 november 2009

Betreft Uitnodiging tot gesprek over Natura 2000

Geachte mevrouw Logtenberg,

Met belangstelling heb ik kennis genomen van uw brief over Natura 2000 van 30 september 2009. U reageert hiermee op mijn schrijven van 30 juni 2009 waarin ik de Tweede Kamer informeer over de stand van zaken rondom Natura 2000. In uw brief kaart u tal van onderwerpen aan waarover u vragen heeft of waarover u uw mening aan mij kenbaar wilt maken.

Tussen mijn brief aan de Tweede Kamer van 30 juni 2009 en uw reactie daarop op 30 september 2009 is veel gebeurd op dit dossier. Zo hebben de provincies met betrekking tot de koppelingsafspraak hun eerste versie concept beheerplannen opgeleverd en is met een breed aantal organisaties, zowel publieke als private, gewerkt aan de contouren van een programmatische aanpak voor de stikstof- problematiek.
Ik hecht veel waarde aan de gezamenlijke implementatie van Natura 2000, want op die manier kan een goede balans tussen ecologie en economie worden gevonden.

In uw brief legt u de nadruk op de stikstofaanpak en de mogelijkheden die u daarvoor ziet. Graag nodig ik u uit om op korte termijn met de ambtelijk betrokkenen bij de stikstofaanpak van gedachten te wisselen over de ideeën die nu bestaan voor de Programmatische aanpak stikstof. Tevens kunnen dan ook de andere in uw brief genoemde onderwerpen, zoals de rekenmodellen en de conceptbeheerplannen, verder worden besproken. Ik ben met u eens dat een gesprek de beste manier is om wederzijds begrip te krijgen.

DE MINISTER VAN LANDBOUW, NATUUR EN
VOEDSELKWALITEIT,

G. Verburg


---- --