Gemeente Utrechtse Heuvelrug


Ecokids maken buurt rond de kinderboerderij schoon

ecokids kinderboerderij driebergen
"Een fles blijft misschien wel honderdduizend jaar liggen"

Gewapend met knijpers en zakken gingen tien kinderen op woensdag 11 november het zwerfvuil rond de kinderboerderij te lijf. De kinderen doen dit najaar mee aan de Ecokids van kinderboerderij "het woelige nest". In de groep waren er bij het opruimen een "poepspecialist" een "blikjesspecialist" en iemand die zelfs bijna op haar buik de sloot in ging om het afval eruit te halen. De kinderen hebben op deze middag heel wat afval verzameld.

Wethouder bekijkt oogst
Wethouder Robbert Waltmann bekeek de "oogst" aan het eind van de dag. Hij vond het heel leuk om te zien dat de kinderen in hun vrije tijd met hun omgeving aan de slag gaan!

Hoe lang blijft afval liggen?
Begeleidster Bep vroeg de kinderen hoe lang afval in de natuur blijft liggen. Bijvoorbeeld kauwgom of een glazen fles? Dat bleek een lastige vraag... Een glazen fles blijft bijvoorbeeld een miljoen jaar liggen. Weet u zelf hoelang een blikje of een plastic fles in de natuur blijft liggen? In het bestandje hieronder kunt u de afbreektijd vinden van onder andere kauwgom en plastic.

Ecokids
De ecokids zijn in april op de kinderboerderij gestart. In de bijeenkomsten van ecokids worden kinderen op een speelse, actieve en ervaringsgerichte wijze geleerd om te gaan met natuur en hun omgeving. Door met elkaar buiten op onderzoek te gaan, leren de kinderen hun directe omgeving op een bijzondere manier kennen. Zo hebben de kinderen dit jaar zelf papier gemaakt; onderzoek gedaan in het bos naar de herfst en de dieren van de kinderboerderij verzorgd.

Meer over de ecokids vindt u op de site van de kinderboerderij: http://www.kinderboerderij.driebergen.net/.

Opgeven voor de ecokids van komend voorjaar kan bij de kinderboerderij. Kinderen komen dan op de wachtlijst voor de volgende ecokidsgroep.
te downloaden
afbreektijd afval.pdfLees voor