Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties

Nieuwe staatkundige verhoudingen

Brief aan de Tweede Kamer met reactie op brief Bestuurscollege Bonaire

18 november 2009

Hiermee stuurt de staatssecretaris de Kamer een afschrift

van de brief die op 9 september jl. door de directeur Ko­nink­rijksrelaties aan de bestuurscolleges van Bonaire, Sint Eustatius en Saba is gestuurd.

In reactie op de brief van de vaste commissie voor Nederlands-Antilliaanse zaken d.d. 1 oktober, kenmerk 2009Z15687/2009D46877, doe ik u een afschrift toekomen van de brief die op 9 september jl. door de directeur Ko­nink­rijksrelaties aan de bestuurscolleges van Bonaire, Sint Eustatius en Saba is gestuurd. Deze brief is naar aanleiding van de brief van het Bestuurscollege van Bonaire d.d. 3 september op­gesteld.

In de brief van de directeur Koninkrijksrelaties worden een aantal uit­gangs­punten die bij de taakverdeling Rijk-eilanden worden gehanteerd onder de aandacht gebracht. De brief is derhalve niet alleen aan het be­stuurscollege van Bonaire maar ook aan de bestuurscolleges van Sint Eustatius en Saba gericht.

DE STAATSSECRETARIS VAN BINNENLANDSE ZAKEN EN KONINKRIJKSRELATIES,

drs. A.Th.B. Bijleveld-Schouten

Bestanden


* Brief van de directeur Koninkrijksrealties aan de bestuurscolleges van Bonaire, Sint Eustatius en Saba|Pdf-bestand Zie het origineel