Gemeente Bussum

Nominatie voor De Kleine Johannes

Kent u iemand die zich met hart en ziel inzet voor de Bussumse gemeenschap?
En vindt u dat die inzet erkenning verdient? Denk hierbij aan activiteiten op het gebied van kunst en cultuur, (mantel)zorg, vrijwilligerswerk, ontwikkelingshulp, jeugdopvang, welzijn, educatie, bejaardenzorg, veiligheid, sociale cohesie, buurtverenigingen, sportverenigingen et cetera. Wellicht komt deze inwoner dan in aanmerking voor de Kleine Johannes; het erkentelijkheidssymbool van de gemeente Bussum.

De in 2006 overleden kunstenaar Margot Hudig-Heldring heeft in 1950, naar aanleiding van het gelijknamige boek van Frederik van Eeden, een beeld vervaardigd. Dit beeld staat tegenwoordig in de ontmoetingsruimte van het Bussumse gemeentehuis. Een verkleinde, bronzen kopie van dit beeld wordt als erkentelijkheidssymbool uitgereikt tijdens de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie.

Â
Hoe kunt u iemand voordragen?

U kunt iemand voordragen door vóór 5 december 2009 een brief met motivatie te sturen ter attentie van het kabinet van de gemeente Bussum, postbus 6000 1400 HA Bussum. Vermeld daarbij duidelijk uw gegevens en die van de persoon die u voordraagt. Wanneer uw voordracht tot toekenning leidt, ontvangt u hiervan medio december bericht. Een voordracht per mail gedaan worden naar kabinet@bussum.nl

Â

Het bestuur van de gemeente Bussum hecht veel waarde aan deze symbolische wijze van het uitspreken van dank voor werk dat veelal âongezienâ wordt gedaan!

Â

Â

kleine johannes.jpg

Â