Gemeente Leeuwarden

Wethouder Roel Sluiter doopt woningen laatste fase Ee-burg

Bron: Gemeente Leeuwarden & Welkom Nieuw Wonen (17-11-2009)

Wethouder Roel Sluiter startte op maandag 16 november de bouw van de vierde en vijfde fase van Ee-burg in de Vrijheidswijk.

De woningen in de laatste fase van Ee-burg zijn allemaal vernoemd naar boten. Net als het traditionele dopen van een boot bij een tewaterlating, doopte Roel Sluiter de eerste woning in aanbouw.

Welkom Nieuw Wonen start in samenwerking met Geveke Bouw met de bouw van 72 nieuwbouwwoningen in Ee-burg. Eind februari was begonnen met de verkoop. Binnen de relatief korte periode van een half jaar zijn ruim 60% van de woningen verkocht. Dit percentage was nodig om over te gaan tot bouw. Ondanks de huidige moeizame woningmarktsituatie, heeft dit nieuwbouwplan voldoende aantrekkingskracht op nieuwe bewoners om een aankoopbesluit te nemen. Met de bouw van deze laatste 72 woningen wordt het plan Ee-burg volledig afgerond. De oplevering van de woningen is naar verwachting september 2010. Het plan Ee-burg beslaat in totaal 236 woningen.

De laatste fase van het nieuwbouwplan Ee-burg bestaat uit 30 rijenwoningen en 42 twee-onder-een-kapwoningen. Een deel van deze woningen is gelegen aan het water van de Dokkumer Ee. De rijwoningen type Klipper en de twee-onder-één-kapwoningen type Tjalk zijn allemaal verkocht. Van de twee-onder-één-kapwoningen types Aak en Botter zijn nog een aantal woningen beschikbaar. Deze woningen zijn vooral aantrekkelijk vanwege de gunstige prijs en de grootte van de woningen. De verkoopprijzen zijn vanaf EUR 207.500 v.o.n.

Ee-burg maakt onderdeel uit van de Vrijheidswijk. In deze wijk zijn verschillende partijen, zoals de gemeente Leeuwarden en de woningcorporaties, druk met stedelijke vernieuwing.