ABVAKABO FNV

Geen tender TNT

Ik vind het erg jammer dat de toon van de reacties op mijn weblog soms zo grimmig is. Ik ben ooit met deze weblog begonnen om een beeld te geven van mijn werk en ervaringen die ik daarbij opdoe. Mensen zijn van harte welkom om te reageren en dat hoeft zeker niet altijd positief. Ik sta open voor kritiek en wil graag weten wat er leeft.

Maar: hoewel deze weblog een mooie plaats is om met elkaar in discussie te gaan, kan ik als voorzitter niet op alle individuele reacties reageren. Leden die willen meepraten zijn van harte welkom om in discussie te gaan. Dan kan hier, maar ook op de werkvloer, tijdens een werkbezoek of een ledenvergadering, met de betrokken bestuurders: er zijn daar veel betere mogelijkheden voor dan deze weblog. We zijn een vereniging en nemen beslissingen nog steeds op basis van wat de meerderheid van onze leden wil.

Maar ik maak deze keer een uitzondering omdat er blijkbaar nog veel onduidelijkheid is over de postbezorging van FNV. TNT is in haar personeelsblad Mail van oktober vooruitgelopen op de situatie en heeft de tender al aangekondigd nog voordat er sprake van was. Erg vervelend, want het heeft tot veel onrust en boosheid geleid.

FNV heeft inderdaad als uitgangspunt dat bij grote aanbestedingen een tender wordt uitgeschreven, omdat met het geld dat door de leden wordt opgebracht uiteraard op een juiste en economische wijze moet worden omgegaan. ABVAKABO FNV heeft, gezien de ontwikkelingen op de postmarkt, aangedrongen op voortzetting van het contract van FNV met TNT voor de postbezorging. Want de bond deelt de zorg over de ontwikkelingen op de postmarkt, waarvan de gevolgen dagelijks merkbaar zijn voor TNT medewerkers.
Daarom heeft de FNV besloten af te zien van de tender. Maar we vinden het wel wat storend dat TNT op deze manier, door de leden tegen de bond op te zetten, probeert de zaak onder druk te zetten Ik hoop dat de onduidelijkheid daar mee de wereld uit is. 18-11-2009