Ministerie van Justitie

NIFP-directeur uitgeroepen tot Overheidsmanager 2009

Nieuwsbericht | 18-11-2009

Erik Heijdelberg, directeur van het Nederlands Instituut voor Forensische Psychiatrie en Psychologie (NIFP), is op 17 november in de Ridderzaal in Den Haag uitgeroepen tot Overheidsmanager van het jaar 2009. De prijs werd aan hem overhandigd in bijzijn van minister Hirsch Ballin van Justitie.

Heijdelberg heeft Sociale Wetenschappen en Filosofie gestudeerd en heeft zich daarna ingezet voor diverse projecten binnen de (private) zorgsector, zowel nationaal als internationaal. Medio 2005 werd hij benoemd tot algemeen directeur van het Nederlands Instituut voor Forensische Psychiatrie en Psychologie (NIFP), de samenvoeging van het Pieter Baan Centrum en de Forensisch Psychiatrische Dienst (FPD). Overheidsmanager 2009 en minister Hirsch Ballin van Justitie

Volgens de jury draagt het NIFP met haar dienstverlening bij aan een zorgvuldige rechtsgang en een veiliger samenleving. Heijdelberg werd met name geroemd omdat hij `er in is geslaagd om onder politieke en inhoudelijke gevoelige omstandigheden uitvoering te geven aan de fusie van twee organisaties, bestaande uit hoogopgeleide mensen met verschillende arbeidsculturen.' Een uiterst gecompliceerde klus, zo meende de jury, die heeft geresulteerd in een betere maatschappelijke inbedding van de organisatie.

De Stichting Verkiezing Overheidsmanager van het Jaar brengt bijzondere topambtenaren onder de aandacht met als doel een positieve bijdrage te leveren aan het imago van de overheidsmanager.

Meer informatie


* Overheidsmanager.nl