Receptionistes slachtoffers crisis

18/11/2009 14:04

Zoekallebanen.nl

Niet bankiers maar receptionistes zijn de grootste slachtoffers van de kredietcrisis. Dat blijkt uit onderzoek van www.ZoekAlleBanen.nl onder de bezoekers van haar website.

ZoekAllebanen.nl bekeek 100.000 zoekopdrachten van verschillende bezoekers. Van de meest gezochte banen scoort 'receptioniste' het hoogst. Maar liefst 15.000 keer werd er gezocht naar een baan als receptioniste waarmee genoemde vacatures meer dan de 50% van alle zoekopdrachten beslaan.

Ook ziet ZoekAlleBanen.nl een enorme stijging in het aantal CV's van banenzoekers dat afkomstig is van receptionistes. Van alle nieuwe CV's die worden achtergelaten door banenzoekers op ZoekAlleBanen.nl is 30% van een receptioniste.

Voorlopig blijft het aanbod van banen voor receptionistes beperkt. Van de 125.000 vacatures op ZoekAlleBanen.nl zijn er slechts 500 voor receptionistes. Accountmanagers hebben meer geluk, zij kunnen kiezen uit meer dan 2000 vacatures.'Er is wel een lichtpuntje', aldus een woordvoerder van ZoekAlleBanen, 'als de markt weer aantrekt zijn zij ook de eersten die worden aangenomen'.

ZoekAlleBanen.nl is een vacaturesite waarop je met één zoekopdracht alle grote vacaturesites van Nederland kunt doorzoeken.





http://www.zoekallebanen.nl