Universiteit van Amsterdam

Gepubliceerd op 18 november 2009

Prestigieuze ICPE Medal voor Ton Ellermeijer

Gepubliceerd op 18 november 2009
Ton Ellermeijer

De ICPE Medal 2009 van de International Committee for Physics Education is toegekend aan prof. dr. Ton Ellermeijer, directeur van het Amstel Instituut en bijzonder hoogleraar Curriculuminnovatie natuurwetenschappen voortgezet onderwijs aan de UvA. Ellermeijer ontving de onderscheiding vanwege zijn belangrijke bijdragen aan het natuurkundeonderwijs in de afgelopen jaren en de internationale impact hiervan.

De ICPE Medal is wereldwijd de hoogste onderscheiding op het terrein van het natuurkundeonderwijs. Ellermeijer is de eerste Nederlander aan wie de onderscheiding is toegekend. Voor zijn bijdragen aan het natuurkundeonderwijs in Nederland ontving Ellermeijer in 1999 al de Prof. Minnaert prijs.

Ellermeijer is sinds 1977 verbonden aan de UvA, sinds 1982 als universitair hoofddocent Didactiek Natuurkunde. Sinds 1997 is hij tevens directeur van het AMSTEL Instituut van de UvA. Daarnaast is Ellermeijer Vice-President van de Groupe Internationale Recherche Education Physique (GIREP). In 2005 werd hij benoemd tot bijzonder hoogleraar Curriculuminnovatie natuurwetenschappen voortgezet onderwijs aan de Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica van de UvA.

De International Commission on Physics Education is een commissie van de International Union of Pure and Applied Physics (IUPAP). Zie onderstaande verwijzing voor meer informatie.

Verwijzingen

Website IUAP
Bron: UvA Persvoorlichting