Politie Twente

Persberichten Politie Twente 18 november 2009

Marije Versteeg: 053-4555588

Man aangehouden voor mishandeling

Hengelo

Dinsdag 17 november werd in Hengelo een man aangehouden voor mishandeling van een man uit Hengelo. Hij is in verzekering gesteld.

Omstreeks 11.50 uur liep een surveillerende agent op de Burgemeester Jansenstraat. Toen hij de hoek om ging, op de Bij de Toren, werd hij aangesproken door een 41-jarige Hengeloër. Hij vertelde de agent dat hij zojuist was geslagen door een man. De politieagent kon de dader, een 25-jarige inwoner van Hengelo, aanhouden in een pand aan de Bij de Toren. De man is voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (2009053897)

Motorrijder zonder geldig rijbewijs aangehouden

Almelo

Dinsdag 17 november werd op de Willemsgang in Almelo een man aangehouden omdat hij zonder geldig rijbewijs een motor bestuurde.

Omstreeks 15.30 uur zag een agent in burger dat een motorrijder een blikje bier dronk en verdacht rijgedrag vertoonde. De agent zocht contact met zijn collega's om naar de motorrijder uit te kijken. De surveillerende agenten zagen de motorrijder vervolgens tot stilstand komen op de Willemsgang. De bestuurder, een 38-jarige Almeloër, werd aangehouden omdat hij onder invloed van alcohol een motor bestuurde. De ademanalyse wees 0,5 promille uit. Verder bleek hij niet in het bezit bleek te zijn van een geldig rijbewijs.

Tegen de man wordt proces verbaal opgemaakt. Op last van justitie werd de motor van de man in beslag genomen. (2009054044)

Winkeldief aangehouden

Enschede

Dinsdag 17 november is omstreeks 16.30 uur in een supermarkt aan de Deurningerstraat in Enschede een winkeldief aangehouden. De 59-jarige man, zonder vaste woon- of verblijfplaats, had diverse artikelen uit de winkel meegenomen zonder deze netjes af te rekenen. Buiten werd de man door de filiaalleider van de supermarkt aangehouden en overgedragen aan de politie. Hij is voor verder onderzoek in verzekering gesteld (2009054070)

Veelpleger aangehouden voor diefstal

Hengelo

Dinsdag 17 november is omstreeks 17.15 uur op de Brink in Hengelo een 24-jarige Hengeloër aangehouden omdat hij even daarvoor goederen had gestolen uit een warenhuis. De Hengeloër staat bij de politie bekend als veelpleger. De man is in overleg met Justitie in verzekering gesteld voor verder onderzoek. (2009054078)

Autodief op heterdaad betrapt

Enschede

Woensdagmorgen is aan de Noord Esmarkerrondweg in Enschede een 25-jarige man uit Enschede aangehouden nadat hij op heterdaad was betrapt tijdens een auto-inbraak. De man is in verzekering gesteld.

Omstreeks 05:30 uur hoorde een getuige buiten een klap, waarna zij uit het raam keek. Ze zag dat een man bezig was met een auto-inbraak. Daarop ging haar vader naar buiten om de man staande te houden. De inbreker kon vervolgens worden overgedragen aan de politie. Hij is voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (2009054177)

Vrouw gewond bij aanrijding

Enschede

Dinsdag 17 november raakte een vrouw gewond bij een aanrijding op de Oldenzaalsestraat in Enschede. De vrouw is overgebracht naar het ziekenhuis.

Omstreeks 08:35 uur reed een 33 jarige bestuurder uit Oldenzaal op de Oldenzaalsestraat in de richting van Enschede. Hij moest remmen voor het verkeer voor hem, omdat een auto linksaf wilde slaan. Achter hem reed een 25-jarige automobiliste uit Nordhorn. Zij zag te laat dat het verkeer voor haar remde, waardoor zij achterop de auto van de bestuurder voor haar botste. Omdat de vrouw nekklachten had, werd de auto door de brandweer opengeknipt om haar uit haar auto te bevrijden. De vrouw is met onbekend letsel per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. (2009053879)

Tien kinderen betrapt tijdens spuiten van graffiti

Rijssen

Dinsdag 17 november zijn tien kinderen in de leeftijden van 12 en 13 jaar aangehouden nadat zij waren betrapt op het aanbrengen van graffiti op speeltoestellen in een speeltuin aan de Teunis Lodderstraat in Rijssen.

Omstreeks 14:00 kwam bij de politie een melding binnen, dat een aantal kinderen graffiti aan het aanbrengen waren op speeltoestellen in een speeltuin. De politie ging ter plaatse en kon de kinderen aanhouden. Het gaat om 5 meisjes en 5 jongens van 12 en 13 jaar. Alle kinderen zullen worden overgedragen aan bureau Halt waar voor hen wordt gekeken naar een passende straf. De ouders van de kinderen zijn hiervan op de hoogte gebracht. (2009053973)

Automobilist rijdt door na aanrijding, de politie zoekt getuigen

Losser

Dinsdag 17 november raakte een 15-jarig meisje uit Losser gewond bij een aanrijding met een groene auto op de Gronausestraat in Losser. De automobilist reed na de aanrijding door. De politie zoekt de bestuurster van deze groene personenauto, of mensen die de aanrijding hebben zien gebeuren.

Omstreeks 14:45 fietste het meisje op de Staringstraat, komende vanuit de richting Hogeweg. Op de kruising/rotonde met de Gronausestraat stak zij recht over, richting Arendstraat. Een bestuurster van een groene personenauto reed het meisje vervolgens omver. Na even met elkaar te hebben gesproken, reed de bestuurster vervolgens verder. Het meisje, gewond aan haar benen en overstuur, is vervolgens met haar fiets naar het huis van een bekende gelopen. De moeder van het meisje kwam later die middag naar het politiebureau in Losser om de aanrijding te melden.

Omdat de bestuurster van de groene auto door is gereden, is niet bekend wie zij is. De politie verzoekt haar dan ook om contact op te nemen. Ook mensen die iets van de aanrijding op de rotonde hebben gezien, worden verzocht contact op te nemen met de politie. Dit kan met de afdeling Losser van de Politie Twente, 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (2009054055)


---- --