Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten districten Tilburg

Tilburg , 18-11-2009

Heler of steler

TILBURG: De politie heeft dinsdagavond omstreeks 23.30 uur op de Kruizemuntweg een 18-jarige Tilburger aangehouden die verdacht wordt van een inbraak in een woning aan de Azuurweg dan wel de heling van een flatscreen televisie.

De politie kwam de Tilburger op het spoor na een melding dat getuigen op de Kruizemuntweg een drietal personen hadden zien lopen met een televisie. Volgens de melders leek het erop alsof er ter plaatse een transactie plaats vond. De melder en een vriend waren naar het trio gelopen omdat zij extra alert waren omdat onlangs bij een familielid van hen,die aan de Azuurweg woon,t was ingebroken, daarbij was een flatscreen tv gestolen. Twee van de drie mannen renden weg, terwijl de man met de televisie achterbleef. Deze televisie bleek inderdaad afkomstig te zijn van de woninginbraak aan de Azuurweg. De benadeelde herkende het apparaat aan specifieke kenmerken en beschadigingen terug. Ook toonde hij een aankoopbon. De politie heeft de verdachte aangehouden. De recherche onderzoekt hoe de man aan de TV is gekomen. Hij is ingesloten.

Tilburger (25) gearresteerd na mishandeling beveiliger (28)

TILBURG: Een 28-jarige beveiligingsbeambte van een elektronicazaak aan het Pieter Vreedeplein is dinsdagmiddag rond 15.00 uur mishandeld door een bezoeker. De politie arresteerde de verdachte die al vaker voor dit soort zaken met de politie en justitie in aanraking is geweest

Het slachtoffer verklaarde dat een klant waarmee hij oogcontact had, hem zonder enige aanleiding op zijn gezicht geslagen had. De
agressieve man riep daarbij vragend aan de aangever of hij een probleem had. Hierna ontstond een worsteling. De Aangever had achter zijn linkeroor een verwonding. Terwijl de politie met de bewaker sprak kwam de verdachte opnieuw de winkel binnen, waarop hij werd aangehouden. De verdachte, een 25-jarige Tilburger, is in
verzekering gesteld. Hij blijkt een veelpleger met geweldszaken te zijn. Er volgt nog overleg met het Openbaar Ministerie voor een eventuele voorgeleiding aan de rechter-commissaris.

Knul (14) rijdt op gestolen fiets en fietsdieven gearresteerd

BERKEL-ENSCHOT: Agenten hebben dinsdagavond omstreeks 20.00 uur tijdens extra toezicht in verband met de toename van inbraken in Berkel-Enschot op de Bochtakker een 14-jarige jongen uit die plaats aangehouden voor heling. Gistermiddag werden dankzij een alerte onderwijzeres en twee behulpzame burgers al twee fietsendieven op de Molenstraat aangehouden.

De dienders zagen de knaap in een speeltuintje staan. Hij had een grijze damesfiets bij zich, waarvan het slot geopend was, terwijl er geen sleutel in stak. De agenten besloten het framenummer van de fiets te controleren. Bij navraag bij de politiemeldkamer bleek dat de fiets op 7 november jl. gestolen was vanuit een stalling van RKSV Oisterwijk aan de Slotlaan. De verdachte verklaarde dat hij de fiets voor 30 euro had gekocht van een klasgenoot. Hij had zelf het idee dat het rijwiel in de winkel zeker 600 euro zou hebben gekost. Zijn schatting is redelijk accuraat, volgens de aangifte is de fiets in 2005 voor 700 euro gekocht. Hij is al eerder voor heling van een fiets aangehouden. De politie maakt proces-verbaal op.

Gistermiddag heeft de politie op de Molenstraat in Berkel-Enschot dankzij hulpvaardige getuigen twee Tilburgse jongens van 16 en 17 jaar aangehouden die betrokken waren bij de diefstal van een fiets uit een stalling van een school.

Een lerares van een school aan de St. Willibrordusstraat zag vanuit haar klas vier jongens bij de fietsenstalling van de school. Ze zag dat een van die knapen een fiets pakte en het achterwiel daarvan optilde. Ze liepen weg in de richting van de Molenstraat. De
onderwijzeres rende met een collega die zij waarschuwde naar buiten. Ze trok de aandacht van twee mensen die bij een café bezig waren dat verbouwd wordt. Deze twee mensen zijn achter de fietsendieven
aangerend en hebben twee verdachten kunnen achterhalen. De fiets hadden de dieven op het wegdek achtergelaten. De politie stelt een onderzoek in naar de mededaders.

Politie extra alert
De politie van het team OTilburg-Oisterwijk is extra alert in verband met een recente toename van het aantal woning-, bedrijfs- en
auto-inbraken in Berkel-Enschot. Zo is er vanaf 1 oktober 2009 tot en met 15 november 2009 16 x in auto's ingebroken. In dezelfde periode vorig jaar was dat 2 x. Het aantal woninginbraken in deze periode is dit jaar 19, terwijl dat in 2008 op 7 uitkwam. Ook de bedrijfsinbraken namen fors toe. De teller staat vanaf 1 oktober 2009 op 11, in 2008 kwam dit aantal uit op 3.

De politie houdt extra roadblockcontroles in het kader van het Donkere Dagen Offensief. Ook zijn er controles in burger onder andere met de voetjes. De bewoners van Berkel-Enschot worden opgeroepen extra alert te zijn en te bellen met 0900-8844 als zij verdachte omstandigheden zien. Bij heterdaad situaties kan 112 gebeld worden.

Tilburger slachtoffer straafroof

TILBURG: Een 39-jarige Tilburger is vannacht omstreeks 03.45 uur in of nabij een parkje aan de Spoorlaan het slachtoffer geworden van een straatroof. De agenten werden door een voorbijganger gewezen op een man die op een bankje in het park zat. Deze man zat onder het bloed. Hij was in zijn gezicht geslagen. Naar eigen zeggen was hij beroofd van zijn portemonnee. Hij had een coffeeshop bezocht en wat er daarna gebeurd was wist hij niet meer. Hij is door de ambulance meegenomen naar het ziekenhuis. Daar werd geconstateerd dat zijn kaak, oogkas en neus gebroken was. De politie stelt een nader onderzoek in.

Ruit bus vernield in Tilburg Noord

TILBURG: Gisteravond is rond 22.00 uur nabij het Verdiplein het glas van een van de draaideuren van een voorbij rijdende Veolia bus vernield. Er raakte niemand gewond Vanwege de knal dacht de chauffeur aanvankelijk dat er op zijn bus was geschoten. Hij stopte zijn bus en waarschuwde direct de politie Uit onderzoek ter plaatse bleek later echter dat er vermoedelijk met deel van een bougie naar de bus gegooid was.

De politie controleerde in verband met deze melding rond 22.30 uur op de Mascagnistraat, middels de uitpraatprocedure, nog een auto met daarin vijf personen die mogelijk betrokken waren geweest. Toen duidelijk werd dat er helemaal geen vuurwapen was gezien en dat betrokkenheid niet kon worden aangetoond, is aan het vijftal uitgelegd waarom zij op die manier aan de kant gezet waren en waren
gecontroleerd. De politie heeft van de chauffeur een aangifte
opgenomen.

Auteur
Willem van Hooijdonk

Laatst gewijzigd 18-11-2009 13:53 | © Regio Midden en West Brabant |