Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid


18 nov 2009

Politie Limburg-Noord start met ANPR

De politie Limburg-Noord start deze week met automatische nummerplaat herkenning in het district Venray. Het is een van de dertien acties van het anti-woninginbrakenproject Waak voor Inbraak.

Automatic Number Plate Recognition (ANPR) bestaat uit een ingebouwde camera in een politieauto die kentekens van weggebruikers scant en controleert met behulp van gegevens uit diverse databanken. Hierbij is het mogelijk om een koppeling te leggen naar verdachten van woninginbraken.

Project Waak voor Inbraak
Zeven gemeenten in het politiedistrict Venray willen het aantal woninginbraken terugdringen. Dit doen ze samen met de politie, het Openbaar Ministerie, de woningbouwcorporaties Wonen Venray, Wonen Horst, Destion, Mooiland Maasland, de Rabobank, Interpolis, vertegenwoordigers uit de bouwwereld en de Provincie Limburg.

Doel van het project is het aantal woninginbraken in 2009 met 30 procent terug te dringen ten opzichte van 2006. Er is een actieplan samengesteld bestaande uit dertien acties om deze doelstellingen te gaan realiseren.