CNV Onderwijs

18 november 2009

Uitslag enquete PASSEND ONDERWIJS

Categorie: Actueel Starters

Utrecht, 17 november 2009

Het gebrek aan voldoende onderwijsassistenten wordt door 1450 geënquêteerde leden van CNV Onderwijs - betrokken bij de invoering van Passend Onderwijs - ervaren als het grootste knelpunt.

Daarnaast blijkt uit onderzoek dat docenten van mening zijn dat de groepen te groot zijn om voldoende aandacht aan het individuele kind te besteden. Ook zijn er teveel diverse problemen in de klas. Ruim driekwart van de ondervraagden vreest dat meer zorg voor zorgleerlingen ten koste gaat van de andere kinderen. Een budgettair neutrale invoering zal, aldus het onderzoek leiden tot een gebrekkige uitvoering.

Bestuurder Patrick Banis (CNV Onderwijs): `Door nu te investeren in leraren voorkomen we de problemen van morgen, namelijk een verdere groei van het speciaal onderwijs'.

In een Zevenpuntenplan Passend Onderwijs roept CNV Onderwijs de bewindslieden op de scholing te verbeteren en de ondersteuning en middelen te vergroten. Het Zevenpuntenplan zal vandaag 18 november in het NBC in Nieuwegein aan staatssecretaris Dijksma worden aangeboden.
---