Gemeente Coevorden

Officiële aftrap project `Vroeg erbij' in Coevorden

In de week van het Positief Opvoeden, georganiseerd door het Centrum voor Jeugd en Gezin Coevorden, is in de gemeente Coevorden een nieuw project van start gegaan, ` Vroeg erbij.... in Coevorden'. Coevorden is de tweede gemeente in Drenthe waar peuterspeelzalen, kinderdagverblijven, Jeugdgezondheidszorg Icare, kinderdagcentrum Pontes en jeugdhulpinstelling Yorneo gemeentebreed de krachten bundelen op het gebied van opvoeden, opgroeien en ontwikkelen van jonge kinderen.

Wethouder Truus Pot overhandigde symbolisch het eerste partner bordje Centrum voor Jeugd en Gezin aan Mirjam Buizer, directeur Peuterspeelzalen Gemeente Coevorden, en daarmee ook aan de organisaties voor Kinderopvang in de gemeente Coevorden: Kinderwereld, Catalpa en Drieluik kinderopvang.

Vroeg erbij in.... Coevorden

Vroeg Erbij in... Coevorden stelt de kennis en ervaring van Yorneo en Pontes op het gebied van jonge kinderen met opvoed- en opgroeiproblematiek ter beschikking aan de peuterspeelzalen en de kinderopvangcentra. Icare JGZ geeft informatie en advies en coördineert de zorg aan individuele kinderen. "Op die manier werken we samen aan een positief ontwikkelings- en opvoedklimaat voor jonge kinderen in Drenthe," aldus de vertegenwoordigers van de betrokken organisaties. "En geven we uiting aan onze visie 'als iets (beter) werkt, doe er meer van' en 'als iets werkt leer het aan en van de ander'."

Centrum voor Jeugd en Gezin

Het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) is een lokale voorziening in de gemeente Coevorden waar alle ouders, kinderen, jongeren en professionals snel, gemakkelijk en vanzelfsprekend terecht kunnen met vragen over opgroeien en opvoeden. Het Programmaministerie van Jeugd en Gezin heeft gesteld dat eind 2011 in iedere gemeente een CJG moet zijn. Doel van het CJG is informatie en advies geven over opgroeien en opvoeden, het signaleren van problemen, toegang bieden tot het hulpaanbod, het bieden van lichtpedagogische hulp en coördinatie van zorg. Het CJG Coevorden wordt gevestigd in de nog te bouwen Brede School in de wijken Poppenhare en Lootuinen in Coevorden. Tot die tijd kunnen mensen terecht bij de kernpartners van het CJG Coevorden: -Algemeen Maatschappelijk Werk Coevorden -GGD Drenthe
-Icare