PopCap(TM) staat op het punt om Peggle(TM) en Peggle Nights Add-On te lanceren voor het PlayStation(R)netwerk en het Peggle Nights Content Pack voor de Xbox LIVE(R) Arcade 18/11/2009 14:42

PR Newswire

DUBLIN, November 18 /PRNewswire/ --

- Blockbuster Franchise levert fascinerende Gameplay en non-stop multiplayer-actie

PopCap Games, de toonaangevende ontwikkelaar en producent van populaire videogames, maakte vandaag bekend dat het zijn blockbuster Peggle(TM) franchise uitbreidt met Peggle en met de Peggle(TM) Nights add-on voor het PlayStation(R) netwerk, alsook met het Peggle Nights pack voor de Xbox LIVE(R) Arcade (XBLA). Als favoriet met nagenoeg een cultstatus, zowel onder de hardcore gamers als onder de gelegenheidsspelers, zijn Peggle en de Peggle Nights add-on, gepubliceerd door Sony Online Entertainment (SOE), vanaf 19 november verkrijgbaar bij de PlayStation(R)Store voor respectievelijk US $9.99 en US $4.99. Het Peggle Nights content pack voor de XBLA zal vanaf 18 november kunnen worden gedownload via 400 Microsoft-punten(US $5.00).

Sinds de introductie in februari van 2007, is de Peggle series -- geïnspireerd op de klassieke flipper- en pachinko-spelletjes - meer dan 60 miljoen maal gedownload voor PC/Web, en deze heeft meer dan 12 prijzen vam vooraanstande reviewers binnen de branche in de wacht gesleept. Na de introductie voor de XBLA eerder dit jaar, heeft Peggle opnieuw lovende kritieken ontvangen waardoor het een ogenblikkelijke bestseller is geworden door de toevoeging van de alom populaire multiplayer Peg Party modus.

"Peggle is echt een gamefenomeen met cultstatus geworden en heeft onze oorspronkelijke verwachtingen voor het spel volkomen overtroffen", aldus Ed Allard, vicepresident van de afdeling strategische ontwikkeling van PopCap. "Dankzij de laatste speltoevoegingen waren wij in staat nog meer features te leveren die de enthousiastelingen van het eerste uur zeker zullen aanspreken Uren spelplezier, competitieve multiplayer-ervaringen, en ander features die de PlayStation Netwerk en de Xbox LIVE-communities ongetwijfeld zullen aanspreken en boeien."

Peggle en het Peggle Nights Add-On Pack voor het PlayStation Netwerk

De PlayStation Netwerk-editie van Peggle biedt alle boeiende game-actie van de oorspronkelijke PC-versie, met inbegrip van 55 niveaus uitzinnig spelplezier, 10 unlockable Peggle-masters, Quick Play modus, Duel-modus, en 75 niveaus in de Challenge Mode. Voor non-stop tegen elkaar spelen, kunnen gamers kiezen tussen twee multiplayer opties: een Duel-modus voor twee spelers, of de Peg Party-modus waarin tot vier spelers zich gelijktijdig onderling kunnen meten.

Peggle Nights, de prijswinnende opvolger van Peggle, brengt de spelers over naar de 'droomwerelden' van elke van de Peggle-masters. Met 5 prachtig uitgevoerde en thematische niveaus voor de geheime dromen en aspiraties van elk karakter , introduceert Peggle Nights eveneens Marina, een elfde Peggle-master. De Peggle Nights add-on* voor het PlayStation Netwerk maakt het mogelijk voor de spelers om te genieten van alle niveaus en uitdagingen in de oorspronkelijke PC-versie van het spel, en van veel meer: 60 niveaus in Peggle Nights in de exclusieve multiplayer-modus; Peggle Nights Adventure modus, met inbegrip van de Nights-verhaallijn; 60 Peggle Nights uitdagingen; de trofeekamer; avontuurstatistieken; alsook drie nieuwe PlayStation Netwerktrofees.

Daarenboven bieden de PlayStation Netwerkversies van Peggle en van Peggle Nights een remote spelmogelijkheid en XMB(TM)-ondersteuning, waardoor gamers hun eigen muziek kunnen spelen tijdens het spel, en eveneens Peggle en Peggle Nights kunnen weergeven en spelen op het PSP(R) (PlayStation(R)Portable) systeem en op het PSP(R) (PlayStation(R)Portable) go-systeem. Spelers kunnen eveneens gebruikmaken van de YouTube-integratie om op deze wijze de video's van hun beste en gekste shots en scores te uploaden en te delen.

Peggle Nights Content Pack voor Xbox LIVE

Peggle Nights wordt eveneens aangeboden in premium downloadbare vorm voor Peggle op XBLA*, de fenomenaal populaire game-hit die afgelopen lente werd gelanceerd voor de Xbox LIVE Arcade. Peggle Nights biedt alle grandioze spelactie van de oorspronkelijke PC- versie, en veel meer, met inbegrip van de nieuwe Peggle Master, Marina, alsook de mogelijkheid om gevechten aan te gaan met vriend en vijand, en om je Peggle-kunnen aan te tonen in de vierspeler Peg Party en in de tweespeler Duel modi. Het spel biedt eveneens 60 Peggle Nights multiplayer-niveaus via Xbox LIVE, en alle single speler/lokale modi; de Peggle Nights Adventure-modus, met inbegrip van de Nights-verhaallijn; 60 Peggle Nights Uitdagingen; de trofeekamer; avontuurstatistieken; en drie nieuwe Xbox-features.

De Peggle-spelfamilie is beschikbaar op verschillende platformen, inclusief PC, Mac, Web, video iPod, iPod(R) Touch, iPhone(TM), 650 modellen mobiele telefoons en smartphones, Nintendo DS, het PlayStation-netwerk, en de Xbox LIVE Arcade.

Over Sony Online Entertainment

Sony Online Entertainment LLC (SOE) is wereldwijd toonaangevend met multiplayer online-games die miljoenen spelers over de hele wereld aanspreken. SOE creëert en levert fascinerende ontspanning voor de PC-, online-, game-console- en draadloze markten. Beroemd dankzij de blockbuster franchise EverQuest(R), het succesvolle online kaartspel Legends of Norrath(R), en dankzij het recente kinderfenomeen Free Realms(TM), legt SOE wereldwijd de lat steeds hoger met online-games en spelers. SOE, gevestigd in San Diego, en met studio's in Austin, Seattle, en Denver, Tucson, en Taiwan, heeft een belangrijk aandeel in de ontwikkeling van boeiende, hoogwaardige games, in allerlei nieuwe genres en voor alle platforms en soorten publiek.

Over Xbox LIVE

Xbox LIVE is het grootste spel- en entertainmentnetwerk. Xbox LIVE levert meer ontspanning dan andere met de televisie verbonden systemen,inclusief films, TV, muziek, en games. Tevens is Xbox LIVE de enige
entertainmentservice die met Zune Video instant 1080p streaming HD-video aanbiedt . Met een actieve gemeenschap van meer dan 20 miljoen leden in 26 landen, kan iedereen met Xbox LIVE de beste games spelen, toegang krijgen tot de grootste on-demand bibliotheek, en - binnenkort - luisteren naar miljoenen liedjes. Dit alles terwijl men constant met zijn vrienden verbonden. Een Xbox LIVE Gold lidmaatschap biedt exclusieve voordelen en bonustoegang tot entertainment van de beste studio's en diensten. Dit alles binnen een omgeving. Meer informatie over Xbox LIVE vindt u bij
http://www.xbox.com/live.

Over PopCap

PopCap Games (http://www.popcap.com) is de vooraanstaande
multi-platformaanbieder van leuke, gemakkelijk te leren, fascinerende videospellen die aantrekkelijk zijn voor van iedereen van 6 tot 106. PopCap, met kantoren in Seattle en Washington, werd in 2000 opgericht en heeft wereldwijd ruim 240 werknemers in dienst in Seattle, San Fransisco, Chicago, Vancouver, B.C., Dublin en Shanghai. PopCaps spellen zijn wereldwijd meer dan één miljard keer door gebruikers gedownload en vlaggenschip, Bejeweled(R), is over alle platforms al meer dan 25 miljoen keer verkocht. De spellen van PopCap, die steeds weer lof oogsten van gebruikers en reviewers, worden op het web, desktopcomputers, talloze mobiele apparaten (mobiele telefoons, smartphones, PDA's, pocket PC's, iPod, iPhone nog meer), populaire spelconsoles en op in-flight entertainmentsystemen gespeeld. PopCap is de enige "casual games"-ontwikkelaar met een leidend marktaandeel in alle grote verkoopkanalen, inclusief webportalen, detailhandelaren, mobiele telefoons, MP3 spelers en spelconsoles.


*Voor het Peggle Nights add-on pack voor het PlayStation Netwerk en het Peggle Nights content pack voor XBLA is het Peggle PlayStation Netwerk /XBLA nodig.

Het PopCap logo en alle andere handelsmerken die hierin worden gebruikt en die zijn weergegeven op http://www.popcap.com/trademarks, zijn eigendom van PopCap Games, Inc. of haar licentiegevers en kunnen in sommige landen zijn geregistreerd. Andere bedrijfs- en productnamen die gebruikt worden, kunnen handelsmerken zijn van hun respectievelijke eigenaren en worden gebruikt ten behoeve van de eigenaren daarvan.

Perscontacten:

Garth Chouteau
garth@popcap.com

+1-415-602-8147

Laurie Thornton
laurie@radiatepr.com

+1-650-654-2660

Jordan Fraser
jfraser@soe.sony.com

+1-858-577-3268

DUBLIN, November 18 /PRNewswire/ --
Perscontacten: Garth Chouteau, garth@popcap.com, +1-415-602-8147; Laurie Thornton, laurie@radiatepr.com, +1-650-654-2660; Jordan Fraser, jfraser@soe.sony.com, +1-858-577-3268






-