Politieberichten Gooi- en Vechtstreek


Vrouw van fiets getrokken en bestolen

Hilversum, 18-11-2009 o Een 37-jarige vrouw uit Vreeland reed zaterdag 24 oktober rond 02.55 uur op haar fiets van de wijk Kerkelanden in Hilversum naar Kortenhoef. Toen ze het fietspad van de Vreelandseweg opreed, ter hoogte van de geluidsmuur, werd ze door twee mannen van haar fiets getrokken.

De vrouw viel met haar hoofd op de grond en kreeg het stuur van de fiets in haar ribben. Terwijl ze op de grond lag, werd haar opgedragen haar mobiele telefoon en geld af te staan. Nadat de vrouw haar mobiele telefoon had gegeven, moest zij doorfietsen van de mannen. De vrouw is weggefietst en waarschuwde bij een horecagelegenheid de politie. Aan de val hield de vrouw gekneusde en gebroken ribben over. Ook had zij letsel aan haar hoofd en arm.

De politie Gooi en Vechtstreek roept nogmaals getuigen op om deze zaak op te kunnen lossen. Mensen die getuige zijn geweest van deze diefstal of mensen die rond dat tijdstip in de omgeving van de Vreelandseweg twee lichtgetinte jongens, tussen de 15 en 20 jaar oud, hebben zien lopen of fietsen, kunnen zich melden via 0900 8844. Wie liever anoniem blijft, belt met Meld Misdaad Anoniem 0800 7000. Ook is de politie op zoek naar mensen die rond het genoemde tijdstip daar hebben gefietst. Wat zij gezien hebben, kan belangrijk zijn voor het onderzoek.