Milieu Centraal



Factsheet Consument en Klimaat

Utrecht 18 november 2009 - Nog even en de klimaattop in Kopenhagen begint (7-18 december). In aanloop naar de top biedt voorlichtingsorganisatie Milieu Centraal journalisten een Factsheet Consument en Klimaat aan. In een notendop behandelt het de rol van de consument bij het versterkte broeikaseffect.

In hoeverre dragen wij zelf bij aan de klimaatverandering? Hoeveel uitstoot van broeikasgassen veroorzaken wij eigenlijk? Wat kunnen we doen om die uitstoot te verminderen? En vooral, hoeveel scheelt dat?

Voorbeelden

Milieu Centraal rekent in tien praktijkvoorbeelden uit wat de energiebesparing is en hoeveel broeikasgassen dat scheelt. Wat is bijvoorbeeld het verschil tussen een bord met spinazie a la crème, pommes gratinées en biefstuk en een bord met bloemkool, aardappels en kipfilet?

Daarnaast is er een korte uitleg over het broeikaseffect, de klimaatverandering met zijn gevolgen en het (Nederlandse) beleid. Aan de hand van het Factsheet kan elke geïnteresseerde journalist zich snel een aantal basisfeiten en voorbeelden eigen maken.

Het Factsheet is te downloaden via:
www.milieucentraal.nl//Domeinen/Algemeen/Files/PDF/Factsheet Consument en Klimaat (pdf 3MB)




Milieu Centraal