Stichting FOM

FOM-onderzoeker Ronald Hanson nieuwe lid van KNAW Jonge Akademie

Eén van de tien nieuwe leden van De Jonge Akademie van de KNAW is FOM-onderzoeker Ronald Hanson, binnen FOM werkzaam in de focusgroep 'Solid state quantum information processing'. De nieuwe leden van De Jonge Akademie zijn onderzoekers uit verschillende disciplines die zich wetenschappelijk al hebben bewezen, maar nog geen tien jaar geleden zijn gepromoveerd.
dr. Ronald Hanson
vergroten dr. Ronald Hanson
is toegetreden tot De Jonge Akademie
Ronald Hanson (1976) is een pionier in het bouwen van quantuminformatietechnologie. Hij heeft tijdens zijn promotieonderzoek individuele elektronen opgesloten en gemanipuleerd in zelfontworpen halfgeleiderstructuren. Daarna heeft hij een onderzoekslijn opgezet rond speciale defecten in diamant, dat is uitgegroeid tot een erg actief onderzoeksgebied. Zeer recent heeft hij een techniek ontwikkeld om diamanten nanodeeltjes op te pakken en te positioneren met nanometrische precisie. Ronald Hanson heeft vier publicaties in Nature en Science op zijn naam staan.

De Jonge Akademie is in 2005 opgericht om jonge onderzoekers in contact te brengen met collega's uit andere vakgebieden en is een zelfstandig opererend onderdeel van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW). Zij organiseert interdisciplinaire wetenschappelijke bijeenkomsten, geeft haar mening over maatschappelijke en politieke thema's en wil het brede publiek enthousiasmeren voor de wetenschap.

Website van dr. Ronald Hanson
(http://tudelft.nl/live/pagina.jsp?id=c77163ac-cfc3-467a-9af6-5d796a6f 3f6f&lang=en)

Website van De Jonge Akademie (http://www.knaw.nl/dja/)