Gemeente Lelystad

Start inburgeringscampagne Lelystad

Woensdag 18 november 2009

Moeder en dochter op fiets

Gemeente Lelystad is 18 november 2009 gestart met haar inburgeringscampagne, in navolging van de landelijke campagne: het begint met taal.

Actief meedoen

Mensen die Inburgeren en de Nederlandse taal spreken kunnen actief meedoen in de Nederlandse samenleving. Als mensen willen werken en een inkomen verdienen, alleen naar de dokter gaan, of hun kinderen helpen met huiswerk, dan is het nodig dat ze inburgeren en de Nederlandse taal spreken, lezen en schrijven. Door de Nederlandse taal te spreken, kunnen ze actief meedoen in Lelystad.

Cursus gratis

Als deelnemers binnen 24 maanden slagen voor het inburgeringsexamen is de cursus gratis. Naast een inburgeringcursus mogen mensen ook een opleiding volgen en kunnen zij hulp krijgen bij het vinden van werk. Ook is er gratis kinderopvang tijdens de cursusuren. Dat maakt het aanbod van de gemeente Lelystad extra aantrekkelijk!

Campagne

De campagne in Lelystad wordt breed ingezet. Buurtvoorlichters gaan op pad en spreken mensen aan om hun interesse te wekken, te informeren en uit te nodigen. De campagne is zichtbaar door de hele stad. De komende tijd voeren ook het ROC en TTif-company samen met de gemeente de campagne.

Website

Alle informatie over de inburgeringscampagne van Lelystad is te vinden op www.lelystad.nl/inburgering

Aanmelden inburgeringscursus

Wilt u inburgeren of wilt u iemand helpen met Nederlands spreken en oefenen? Dan kunt u bellen naar de gemeente Lelystad, unit inburgering: 0320-278766.

---