Gemeente Langedijk


* Dorpsraad Sint Pancras maakt eigen tussenrapportage

Dorpsraad Sint Pancras maakt eigen tussenrapportage

18-11-2009 -
Dinsdag 17 november nam Frank Bonsel, wethouder accommodatiebeleid gemeente Langedijk, de tussenrapportage van de Dorpsraad Sint Pancras in ontvangst. De Dorpsraad deed dit onderzoek onder de Pancrasser bevolking in verband met het haalbaarheidsonderzoek naar huisvesting van maatschappelijke organisaties.
"We hebben de tussenrapportage van de Dorpsraad in ontvangst genomen. We waarderen het dat bewoners zo betrokken zijn dat zij zelf een onderzoek hebben gedaan," aldus wethouder Bonsel. "We zullen deze rapportage bestuderen als onderdeel van het complete haalbaarheidsonderzoek. Afgelopen weekend hebben we ons huis-aan-huis onderzoek in Sint Pancras beeindigd en de komende weken analyseren we de gegevens van de bijna 550 reacties. Begin december koppelen we de resultaten van dit onderzoek terug aan de bewoners van Sint Pancras. Overigens zijn het Dorpsplatform, de Dorpsraad en de Vereniging Omwonenden Vrone betrokken geweest bij het opstellen van dit bevolkingsbrede onderzoek. Tot slot verwachten we niet dat de onderzoeken goed met elkaar te vergelijken zijn, omdat het onderzoek van gemeente Langedijk een bredere insteek heeft gekozen door de meningen naar alle scenario's te onderzoeken."

Om het hoge niveau van sociale en culturele voorzieningen van Sint Pancras ook voor de toekomst veilig te stellen, vindt gemeente Langedijk het nu noodzakelijk alle mogelijkheden voor een breed gedragen oplossing met behoud van het groene, dorpse karakter van Sint-Pancras te onderzoeken. Zo onderzoeken de gemeente hoe ze ervoor kan zorgen dat er een keuze in het aanbod van basisscholen kan blijven bestaan. Ook onderzoekt ze hoe het woongenot van het toenemend aantal senioren nu en later gewaarborgd blijft. Tot slot horen ook de consequenties van wat eventuele verhuizingen van verenigingen en instellingen betekenen voor verkeersstromen in het dorp tot het onderzoek en uiteraard en wat de financiële consequenties zijn.

Zie ook:
Dorpshart Sint Pancras