Gemeente 's-Hertogenbosch

18-11-2009
Regio 's-Hertogenbosch kiest opnieuw voor 'Welzorg' voor Wmo hulpmiddelen

De gemeenten 's-Hertogenbosch, Boxtel, Haaren, Heusden, Schijndel, Sint-Oedenrode, Sint-Michielsgestel en Vught gaan opnieuw een contract aan met Welzorg Revalidatie Techniek bv voor het leveren van Wmo hulpmiddelen. Dit is het resultaat van een Europese aanbesteding waarbij Welzorg als beste uit de bus is gekomen. Voor de Wmo-cliënten verandert er niets door dit nieuwe contract.

De gemeente is verantwoordelijk voor de bekostiging en organisatie van de Wmo hulpmiddelen. Welzorg Revalidatie Techniek bv is een vertrouwde partner voor de regio 's-Hertogenbosch. Het bedrijf levert ook nu de hulpmiddelen aan de Wmo-cliënten. Omdat het huidige contract per 1 januari 2010 afloopt, moest er opnieuw (Europees) worden aanbesteed. Ook nu kwam Welzorg als winnaar uit de bus. De gemeente huurt de hulpmiddelen van Welzorg en verstrekt deze aan de cliënten.

Kwaliteit
Kwaliteit stond voorop bij de keuze voor Welzorg. Kwaliteit die de deelnemende gemeenten terug wilden zien in de dienstverlening aan de cliënten en in de te leveren hulpmiddelen. De concurrentiestelling in de aanbesteding heeft bovendien tot een scherpe prijsstelling geleid. Gemeenten en aanbieder zijn bijzonder tevreden met de overeenkomst, die voor drie jaar wordt aangegaan. Daarna kan het contract eventueel nog met twee keer een jaar verlengd worden.