Gemeente 's-Hertogenbosch

18-11-2009
Draaginsigne Gewonden

De heer R.A.L. (Ralf) Timmermans uit 's-Hertogenbosch heeft op donderdag 12 november jl. uit handen van burgemeester Rombouts het `Draaginsigne Gewonden' opgespeld gekregen. De heer Timmermans heeft zijn insigne - toegewezen door de minister van Defensie - gekregen omdat hij in de periode 1994-1995 voor de Koninklijke Landmacht, deeluitmakend van een VN Vredesoperatie, uitgezonden is geweest naar voormalig Joegoslaviƫ. Als gevolg van zijn militaire oorlogservaringen is hij psychisch gewond geraakt. Het Draaginsigne Gewonden, ingesteld bij Ministeriele beschikking nummer D90/251/24321 van 11 oktober 1990, is om die reden aan hem toegekend. Draaginsigne gewonden

Vanwege zijn medische situatie werd dit erkenningsteken, in het bijzijn van zijn vrouw Irma en overige familieleden, thuis opgespeld en was de aanwezigheid van derden niet wenselijk.

Draaginsigne
Het draaginsigne wordt toegekend aan militairen en veteranen die ernstig fysiek of psychisch letsel hebben opgelopen tijdens gevechtsacties. Het draaginsigne kan worden aangevraagd door de commandant, bekenden of de betrokkene zelf.